Krivične prijave protiv osam lica zbog krijumčarenja i prodaje droge, uhapšene dvije osobe
Ilustracija

Akcija "Šetač II"

Krivične prijave protiv osam lica zbog krijumčarenja i prodaje droge, uhapšene dvije osobe

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju „Šetač II“ koja je sprovođena u dužem vremenskom periodu u odnosu na više lica za koja se sumnja da su se bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga na području Crne Gore i krijumčarenjem droge prema zemljama regiona.

Tokom ove akcije u više navrata policija je zaplijenila oko 32,6 kg marihuane i podnijela ukupno četiri krivične prijave protiv osam lica, od kojih je pet lišeno slobode u prethodnom periodu, podsjećaju iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka i PJP su danas, 12.decembra izvršili pretrese na dvije lokacije u Podgorici i tom prilikom lišili slobode dva lica za koja se sumnja da su učestvovala u navedenim krivičnim djelima.

"I to N.D. (60) iz Podgorice i V.D. (40) državljanina Republike Albanije sa boravkom u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je za D.S. (38) iz Podgorice raspisana potjernica", saopšteno je iz policije.

Lica lišena slobode će biti uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu, a krivičnom prijavom je obuhvaćeno i treće lice koje se potražuje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.