Nurković: Naivno očekivati da izgradnja autuputa neće ni na koji način uticati na životnu sredinu
Osman Nurković

Isntitucije sa Izvođačima rada ne tome da se uticaj smanji

Nurković: Naivno očekivati da izgradnja autuputa neće ni na koji način uticati na životnu sredinu

Ministar Osman Nurković održao je danas godišnju konferenciju za medije u Vili Gorica na kojoj je predstavio rezultate rada resora saobraćaja i pomorstva sa svojim saradnicima.

U svom obraćanju, Nurković, je kazao da je saobraćaj uvijek aktuelna tema, što je i za očekivati kada se uzme u obzir činjenica da ministarstvo saobraćaja i pomorstva realizuje najveće kapitalne projekte u državi. 

"Godina za nama bila je vrlo dinamična, pa iako mogu biti zadovoljan sa pomacima u skoro svim oblastima saobraćaja, očekujem da 2019. bude još intezivnija po pitanju aktivnosti koje ćemo realizovati. Naš cilj je izgradnja savremene saobraćajne infrstrukture koja će biti podrška ravomjernom razvoju čitave države", istakao je Nurković.

On je podsjetio kratko na aktuelne projekte koji su u najvećoj mjeri zaokupljali pažnju crnogorske javnosti, a to su na prvom mjestu izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar Boljare, koncesioni aranžman za aerdorome Crne Gore, status nacionalne aviokompanije Montenegroairlines, ulaganja u željezničku infrastrukturu, značajna ulaganja u državnu mrežu puteva, saradnja sa pomorcima.

"Puno je bilo riječi o izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, kapitalnom projektu od vitalnog značaja za razvoj naše države. Najviše kritike je bilo upućeno na dinamiku izvođenja radova i rok završetka, u tom smislu mogu da ponovim da je kvalitet izvedenih radova prioritet u odnosu na striktno poštovanje zadatog roka. Nije neuobičajeno da ovako kompleksni projekti ne budu uvijek realizovani u predviđenom roku, a mislim da ne moram da podsjećam da ovo zaista jeste najveći projekat i prvi ovakve vrste u Crnoj Gori", naglasio je Nurković. 

"Nezaobilazna tema je i uticaj izgradnje autoputa na prirodnu sredinu, konkretno na rijeku Taru, rekao bih da je zaista naivno očekivati da izgradnja ovakvih objekata neće ni na koji način uticati na životnu sredinu, ali smatram da crnogorske institucije u saradnji sa Izvođačem radova sprovode sve aktivnosti kako bi se taj uticaj sveo na najmanju moguću mjeru", istakao je ministar Nurković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.