Riješeno stambeno pitanje za 171 porodice u kampu Konik
Foto: PG Biro

"Lokalna samouprava i država se na pravi način odnose prema potrebama najranjivijih"

Riješeno stambeno pitanje za 171 porodice u kampu Konik

“Želim da izrazim zadovoljstvo činjenicom da smo danas uručili ključeve od 51 stambene jedinice za najugroženije porodice u kampu Konik u okviru Regionalnog stambenog programa I na taj način trajno i kvalitetno riješili stambeno pitanje za 171 porodicu, pripadnike najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika”, saopštila je zamjenica gradonačelnika Podgorice Sladjana Vujačić na dodjeli ključeva za raseljena lica na Kampu Konik.

Zamjenica je podsjetila da je Glavni grad, donošenjem Odluke o učešću u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja sa pratećim sadržajima za potrebe raseljenih i interno raseljenih lica, sa posebim osvrtom na kamp Konik, za te namjene ustupio zemljište površine oko 14 hektara, kao i obezbijedio komunalno opremanje navedene lokacije, što predstavlja participaciju vrijednu više miliona eura.

“Ovo, kao i brojne druge aktivnosti koje se sprovode na ovom planu predstavljaju čvrst dokaz da se i lokalna samouprava i država Crna Gora na pravi način odnose prema potrebama najranjivijih grupa stanovništva, a pogotovo kroz rješavanje najvažnijeg egzistencijalnog pitanja za porodice koji su dugi niz godina živjele u veoma teškim uslovima”, istakla je Vujačić.

Zamjenica je naglasila da Glavni grad, pored višemilionski vrijednih zemljišta, sa komunalijama, koja ustupa za rješavanje stambenih potreba kategorija stanovništva sa naglašenom socijalnom komponentom, godišnje izdvaja oko tri miliona eura za razne aktivnosti iz oblasti socijne i dječje zaštite.

“Na kraju, želim da istaknem da će gradska uprava i ubuduće snažno podržavati sve socijalne programe, pogotovo one koji se odnose na raseljena i interno raseljena lica, a sve sa ciljem da njiova integracija na lokalnom nivou bude što efikasnije sprovedena”, zakljucila je ona.

Iz Glavnog grada podsjećaju i da su gradske službe bile uključene u uređivanje prostora oko i unutar stambenih jedinica, kao i njihovo održavanje.

Osim zamjenice gradonačelnika, prosutnima su se obratili Kemal Purišić, Ministar rada i socijalnog staranja, Aivo Orav, Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Robert Weber, Ambasador SR Njemačke, Džudi Quo zamjenica Ambasadorke SAD-a u Podgorici, Roberta Monteveki (UNHCR) kao i korisnici Regional Housing Programa. (RHP)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.