Kojim znacima odgovara Merkur u Strijelcu?
ilustracija

Astrologija

Kojim znacima odgovara Merkur u Strijelcu?

Merkur, simbol logike i intelekta, 12. decembra, pridružio se Suncu i Jupiteru u Strijelcu, simbolu putovanja i kontakata sa strancima. Mada je u ovom znaku njegov uticaj oslabljen, pa Merkur gubi na brzini i spretnosti, ta pozicija odgovara osobama koje se bave kreativnim zanimanjima u kojima su često rukovođeni maštom, inspiracijom i intuicijom.

Planeta komunikacija i biznisa prelaziće preko devetog zodijačkog znaka do 5. januara iduće godine, kada ulazi u znak Jarca.

Ukoliko je vaš natalni Merkur u Strijelcu, već ste razvili svoje "mehanizme" odbrane od rutine i dosadne svakodnevice, bilo kroz maštu ili putovanja. Za vas su kao stvoreni poslovi u turizmu, marketingu ili medijima, zbog kojih morate često da idete na kraća putovanja ili da svakodnevno komunicirate sa dosta svijeta.

U drugoj polovini nedelje, Merkur obrazuje konjunkciju sa Jupiterom, zbog čega bi trebalo da povedete računa o tome šta i kome govorite. Kada se dvije planete nađu toliko blizu jedna druge, da se "spoje", tada su njihovi uticaji naglašeniji. Budući da je Merkur u znaku svog pada, odnosno, oslabljen, a Jupiter ojačan pozicijom u Strijelcu, taj aspekt opominje da bi trebalo da povedemo računa o svojim izjavama i odlukama, jer možemo da budemo skloni pogrešnim procjenama. Jupiter je planeta ekspanzije, što znači da sve širi i uvećava, pa tako i naše riječi, izjave, zaključke, koji mogu da budu nelogični, pogrešni, preuranjeni, dok naša očekivanja mogu da budu veća nego što bi trebalo...

S druge strane, Merkurov harmoničan aspekt, polusekstil, sa Venerom u Škorpiji, pozitivno utiče na moć izražavanja predstavnika svih znakova, ali ipak treba imati u vidu da su u ovom aspektu obje planete u znacima svoga pada. To znači da ne bi trebalo da očekujemo previše od razgovora sa partnerom, kolegom, saradnikom, rođakom ili djecom, ako ste roditelj. Ovaj aspekt može da pogoduje onima koji se bave umjetnošću, advokaturom ili zanimanjem zbog kojeg su prisutni u javnosti. Ovakve pozicije planeta, takođe, mogu da odgovaraju osobama koje su na neki način povezane sa inostranstvom, strancima ili očekuju stipendiju ili odlazak na stručno usavršavanje.

Merkur obrazuje napet aspekt, inkonjunkciju, sa retrogradnim Uranom u Ovnu, zbog čega bi trebalo izbjegavati vraćanje u prošlost, podsjećanje na nečije greške, isticanje propusta kojima smo svi manje ili više skloni. Pošto Uran simbolizuje višu silu i moderne tehnologije, a Merkur komunikacije, moguća su poznanstva preko interneta, kao i neočekivana razdvajanja ili prekid u dopisivanju, zbog više sile, a najčešće zbog partnerovih profesionalnih obaveza.

Kada je riječ o zdravlju, Merkur u Strijelcu upravlja sedalnim nervom, išijadikusom, čije je oboljenje ili oštećenje poznato pod imenom išijas, a pogoduje mu hladno i vlažno vrijeme. Na ovaj zdravstveni problem utiče blizina Jupitera, kao i pozicija Saturna u Jarcu koji obrazuje kvadrat sa Neptunom u Ribama. Takođe, Merkur u Strijelcu može da dovede i do oboljenja disajnih organa, respiratornih infekcija, kao i do raznih bolesti i oštećenja perifernih nerava.

Uticaj Merkura iz Strijelca osjetiće svi znaci, a najviše Strijelčevi, Ribe i Bikovi, u kojima je njegov uticaj oslabljen, kao i oni u kojima je naglašen, Blizanci, Device i Škorpije.

Izvor:Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.