Odmah obišao crnogorsku koloniju La Montenegrina

Đukanović doputovao u posjetu provinciji Ćako(FOTO)(VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je u posjetu provinciji Ćako, gdje su ga dočekali viceguverner Danilo Kapitanić, gradonačelnik Saenz Penja Gerardo Cipolini i počasni konzul Crne Gore Drago Mićunović.

Odmah po dolasku Đukanović je obišao 30-ak kilometara udaljenu crnogorsku koloniju La Montenegrina, podignutu prije jednog vijeka, kao i zajednički spomenik sedmorici njenih osnivača i mjesno crnogorsko groblje.

Kako su kazali iz predsjednikovog kabineta, posjetio je i dom "Durmitor", koji su crnogorski iseljenici izgradili 1926, renoviran prije pet godina, i upisao se u knjigu gostiju.

Cako022

Foto: Kabinet Predsjednika CG

U toku je radni ručak koji je u čast predsjednika Đukanovića priredio guverner provincije Domingo Pepo.

Predsjednik će popodne otvoriti "Crnogorsku kuću" u Saenz Penja, odakle će otputovati u dvodnevnu posjetu Paragvaju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.