Brajović: Uvjeren sam da će Rumunija biti iskreni zastupnik interesa Crne Gore u Briselu
Foto: Skupština Crne Gore

Brajović: Uvjeren sam da će Rumunija biti iskreni zastupnik interesa Crne Gore u Briselu

Posjeta predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića Rumuniji doprinosi daljem jačanju bilateralniih odnosa dvije države, a stavovi koje smo razmijenili će takođe biti korisni na evropskom putu Crne Gore tokom predsjedavanja Rumunije Savjetom EU - istakla je premijerka Rumunije Viorika Dančila tokom sastanka.

Predsjednica Vlade Rumunije naglasila je da će Zapadni Balkan biti jedan od prioriteta rumunskog predsjedavanja, a Crna Gora može da računa na podršku kako bi njena dosadašnja dostignuća bila što vidljivija.

Predsjednik Brajović je zahvalio na kontinuitetu poruka i podrške Rumunije i premijerke Dančile nakon njene posjete Crnoj Gori u julu ove godine, između ostalog i jasnog poštovanja principa individualnih dostignuća zemalja kandidata, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Kako su kazali, slične poruke priznanja učinka Crne Gore na evropskom putu čule su se i na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Teodorom Maleškanuom. 

On je istakao značaj parlamentarnih aktivnosti na intenziviranju bilateralnih odnosa, a čestitao je Crnoj Gori na uspješno sprovedenim izborima i postizbornim parlamentarnim dostignućima.

Rezimirajući svoju posjetu Rumuniji, Brajović je istakao da su ispunjeni ciljevi boravka u državi koja za manje od mjesec dana preuzima predsjedavanje Savjetom EU.

"Uvjeren sam da će Rumunija biti iskreni zastupnik interesa Crne Gore u Briselu, jer dobro razumije prilike i važnost evropskog puta naše zemlje i Zapadnog Balkana. Svi moji sagovornici su nedvosmisleno akcentovali poštovanje principa regate, kao i želje da Crnoj Gori pruže podršku vezano za dinamiku čitavog procesa. Konačno, ekonomska saradnja u brojnim oblastima, među kojima su energetika, prosvjeta i kultura, kao i dalji porast broja turista, predstavljaju najviši interes naših država i građana", zaključio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.