URA: ASK vrši pritisak na sudove
Sreten Radonjić

URA: ASK vrši pritisak na sudove

Svojim postupcima Agencija za sprječavanje korupcije, od kada je Radonjić došao na čelo te institucije, ne prestaje sa javnim blamiranjem i kompromitovanjem, navode iz URE.

Smatraju da direktor te agencije, Sreten Radonjić, kako kažu kontinuirano sprovodi režiranu akciju kako bi pokušao da kompromituje kritičare vlasti i dovede ih u istu ravan sa svojim partijskim šefovima.

“Agencija za sprečavanje korupcije je pokrenula prekršajni postupak protiv predsjednika URA, Dritana Abazovića, navodno zbog pogrešno navedenih podataka u imovinskom kartonu. Osnovni sud u Ulcinju je najprije presudio u korist Abazovića, obarajući navode ASK. Međutim, nakon toga Viši sud je cjelokupni proces vratio na ponovni postupak, uz obrazloženje koje ni dijete u III razredu osnovne škole ne bi napisalo. Već tada je bilo jasno da će sud u Ulcinju, u drugoj presudi, odlučiti drugačije a sve sa jasnom namjerom da kompromituju predsjednika Abazovića”, istakli su u URI.

Navode da je Dritan Abazović jedan od rijetkih poslanika koji je za period za koji ga ASK tereti, dao saglasnost za pristup računima, pa samim tim nije mogao ništa da sakrije.

“Međutim, potreba Radonjića da dodatno ojača svoje porodične veze sa premijerom Crne Gore, demonstrirajući policijsko-militatne nasrtaje na opozicionare, prevazilazi mjeru svakodnevne partijske pješadije. Jasno je da u zarobljenoj državi, gdje jedan Sreten Radonjić može biti direktor ASK, uticaj na sudske odluke nije nikakva novina niti iznenađenje. Radnjićeva namjera u svakom slučaju ostaje neuspješna, bez obzira na trenutni osjećaj svemoći. Srozavanje institucija do jedne tačke je moguće, ali Radonjić i kamarila na vlasti moraju znati da na nepravdu nećemo sjedjeti skrštenih ruku. Nastavićemo i dalje da se, na sve demokratske načine, beskompromisno borimo ne mareći previše na podmetačine DPS vojnika”, zaključuju u pokretu URA.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.