Podgorica dobija prvi praznični pazar: Od 19. decembra kreće umjetnički program za sve generacije
Foto: AA

Trajaće 23 dana

Podgorica dobija prvi praznični pazar: Od 19. decembra kreće umjetnički program za sve generacije

U susret Novoj godini i Božiću, glavni grad Crne Gore – Podgorica danas je predstavio novu manifestaciju, praznični pazar, koja je osmišljena s ciljem da stanovnici i posjetioci Podgorice praznične dane provedu u atmosferi koja je u najvećim svjetskim gradovima inače prisutna u ovom periodu.

Prvi podgorički praznični pazar trajaće 23 dana. Program će početi 19. decembra, na Dan oslobođenja Podgorice i trajaće do 10. januara 2019. godine. 

Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić kazala je na predstavljanju programa da će manifestacija biti realizovana na glavnom gradskom trgu. 

„Kroz različite programske sadržaje koje smo prilagodili svim generacijama, omogućavamo našim sugrađanima i posjetiocima da uživaju u prazničnoj atmosferi. Centralni praznički kutak će činiti postavka drvenih kućica, koje će se nalaziti na Trgu nezavisnosti, gdje će se prezentovati proizvodi crnogorskih privrednika, a sve će biti praćeno svakodnevnim kulturnim programom. Na glavnoj bini biće upriličen muzički program“, kazala je Vujačić. 

2018121123387230339796057Web

Slađana Vujačić, zamjenica gradonačelnika Podgorice, foto:AA

Ona je najavila da će se u Njegoševom parku nalaziti klizalište. 

„Ono što je, takođe, značajno jeste da će otvaranju prvog podgoričkog pazara prethoditi zajedničko kićenje jelke gradonačelnika Ivana Vukovića sa sugrađanima“, kazala je Vujačić. 

2018121123387230339796059Web

Foto:AA

Kako je najavljeno na konferenciji za medije, pored muzičkog programa Podgoričane i goste očekuje bogat program i za najmlađe. Dječiji novogodišnji koncert biće održan 31. decembra od 12 do 14 sati. Za doček Nove godine na Trgu nezavisnosti nastupiće Dejan Cukić i crnogorski sastav Perper. 

Za Podgoričane i sve goste, 1. januara nastupiće sastav "Mladi džezeri", a u večernjim satima kvartet „Boro i prijatelji“, a nakon njih sastav „Trio gušt“. 

Drugog dana 2019. publiku će zabavljati Andrea Demirović i Akademija bend, dok će noć završiti nastupom „Atomskog skloništa“. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.