Marković postavio kamen temeljac za zgradu namijenjenu zaposlenima u Ministarstvu odbrane i VCG
Foto:Twiter@VladaCG

Danilovgrad

Marković postavio kamen temeljac za zgradu namijenjenu zaposlenima u Ministarstvu odbrane i VCG

Premijer Duško Marković postavio je danas na lokaciji Rsojevica u Danilovgradu kamen temeljac zgradi sa 68 stanova koja se gradi za potrebe zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Sa premijerom su bili i predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, Mihailo Volkov, direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, te Mladen Burić, predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore.   

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane investitori zgrade na samom ulazu u Danilovgrad i u neposrednoj blizini kasarne „Milovan Šaranović“ su  Ministarstvo odbrane i Stambena Zadruga „Odbrana”, a planirani rok izgradnje je 18 mjeseci. 

Najavljena je izgradnja po sedam jednosobnih i trosobnih, kao i  54 dvosobna stana.

"Gradnja zgrade na Rsojevici rezultat je težnji Ministarstva odbrane da na što kvalitetniji način rješava egzistencijalna pitanja zaposlenih u Ministarstvu i u Vojsci.

Budžetom za 2018. godinu opredijeljena su sredstva u iznosu od preko milion eura za ovu stambenu zgradu što, uz prethodno obezbijeđena sredstva, te stvaranje ostalih pretpostavki kroz tenderski postupak, omogućava da u drugoj polovini 2019. godine bude i useljena", saopšteno je.

Zadrugarima će biti omogućeno kreditiranje za kupovinu stanova pod povoljnim kamatnim i drugim bankarskim uslovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.