Srbija: Zaposelni bolnice zavisnicima prodavali metadon
ilustracija

Srbija: Zaposelni bolnice zavisnicima prodavali metadon

U toku je akcija policije u bolnici u Boru u Srbiji, zbog sumnje da su medicinski radnici te ustanove prodavali ljekove pacijentima, koji su zavisni od psihoaktivnih supstanci, saznaju Večernje Novosti.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je zavisnim pacijentima prodavan metadon, a policijske ekipe trenutno ispituju zaposlene i provjeraju kompletnu dokumentaciju.

Kako Novosti nezvanično saznaju, povod za upad u bolnicu u Boru bila je informacija da je jedna medicinska sestra navodno prodala zavisniku pomenute tablete. 

Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti “kupac” metadona je toj radnici dao obilježene novčanice, što je policija, kako je rečeno Novostima, dokumentovala snimkom.

Povodom hapšenja medicinske sestre ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

On je rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vrijeme mogu da trguju ljekovima, koje je država obezbijedila.

"Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom", rekao je Lončar, prenio je Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.