Protest studenata Prištinskog univerziteta: Gdje su ljudska prava Srba (FOTO)
Kosovska Mitrovica, foto: Beta

Protest studenata Prištinskog univerziteta: Gdje su ljudska prava Srba (FOTO)

Studenti Prištinskog univerziteta održali su danas, obilježavajući i Međunarodni dan ljudskih prava, novi performans ispred prostorija Euleksa i Evropske unije u Kosovskoj Mitrovici tokom kojeg su stavili naljepnice na usta sa natpisom "100 odsto trakse, 0 odsto slobode".

Oni su, na performansu u podne, nosili  transparente na kojima je pisalo "Gdje su naša ljudska prava".

00kos16

Foto: Beta

"Smatramo da smo ovim poslali jasnu poruku i međunarodnoj zajednici da se ne slažemo sa odlukom Prištine kojom su direktno ugrožena naša osnovna ljudska prava i nastavićemo da se borimo mirnim i demokratskim putem do konačne pobjede", rekao je student prorektor Nemanja Biševac.

On je, na protestnom skupu, pročitao nekoliko članova iz Međunarodne konvencije o ljudskim pravima, napominjući da se potezima Prištine studentima na prištinskom univerzitetu uskraćuje pravo na slobodno učenje. 

Skup je završen protestnom šetnjom do spomenika Кnezu Lazaru u centru grada.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.