BP: Dio odbornika opozicije napustio sjednicu lokalnog parlamenta
Foto:bijelopolje.co.me

Solidarnost sa kolegama iz DF-a

BP: Dio odbornika opozicije napustio sjednicu lokalnog parlamenta

Odbornici bjelopoljske opozicije, danas su u znak solidarnosti i kao izraz bunta zbog progona lidera DF-a napustili sjednicu parlamenta.

Na današnjem zasijedanju lokalnog parlamenta verifikovane su izmjene u Odboru za društvene djelatnosti umjesto dosadašnje predsjednice Jasmile Hot izabran je Ćemal Zoronjić, umjesto predsjednice Odbora za ekonomiju, privredu i razvoj Nemše Omerhodžić  izabrana je Slađana Nedović, a umjesto člana Milka Kovačevića izabran je Dževad Omerović, umjesto članice Odbora za statut i propise Vere Medojević izabran je novi član Milan Madžgalj.

Sjednicu su napustili odbornici DF-a, Ujedinjene Crne Gore, Demokratske Crne Gore i odbornici Socijalističke narodne partije

Odbornica DF-a i šef OO DNP Bijelo Polje Jelena Kljajević je kazala da  napuštaju zasijedanje u znak solidarnosti sa liderima i poslanicima DF-a Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem.

JelenaKljajevi2640x425

Jelena Kljajević

"U Crnoj Gori se desila situacija da je jedan, legitimno izabrani predstavnik našeg naroda kidnapovan poslije ponoći, čime je brutalno pogažen Ustav i Zakon“, istakla je Kljajević i pozvala ostale kolege iz opozicije da im se pridruže, jer kako je naglasila smatra da je ovo trenutak kada se brišu sve političke razlike.

Kljajević je pozvala i odbornike iz vladajuće koalicije.

"Nemamo ni moralno ni političko pravo to odćutati, jer ako to dozvolimo, sledeći možemo biti mi. Trenutak je da pokažemo da nam je imerativ borba za slobodu, pa tek sprovođenje političkih ciljeva i ideja, poručila je Jelena Kljajević.

„Smatramo da je neprihvatljivo postupanje prema poslanicima tog političkog saveza, njihovo hapšenje u kasnim časovima, kao i najava hapšenja, a sve zbog javno izgovorenih stavova“, istakao je Marko Ljujić predsjednik odborničkog klubaa Demokrata

reg613102015

Marko Ljujić

On je istakao da je univerzalno ljudsko pravo, sloboda govora flagrantno prekršena, da je javna riječ u Crnoj Gori obesmišljena, i kao takvo stanje ne želimo da dajemo legitimitet ovim odlukama.

"Uprkos neslaganjima u participiranju na politickoj sceni Crnoj Gori, montiranim i izmišljenim aferama, javnom blaćenju naših funkcionera i članova, i brojnim drugim neslaganjima sa liderima Df-a, naše moralno pravo i obaveza je da se solidarišemo oko Ustavom zagarantovanih prava i ne dozvolimo da se pravo na slobodu govora obesmisli", navele Demokrata.

Nikola Raosavljević, odbornik Ujedinjene Crne Gore, kazao je da se solidariše sa kolegama iz DF-a.

„Kao odbornik koji pojedinačno predstavlja najveći broj građana Bijelog Polja, moram i da obrazložim da je hapšenjem poslanika suspendovan Ustav Crne Gore, član 86. Kako onda da očekujemo da bude poštovan poslovnik SO Bijelo Polje, koji je grubo prekršen načinom zakazivanja ove sjednice“, istakao je odbornik Ujedinjene CG.

Danas bojkotom rada lokalnog parlamenta branimo slobodu svakog građanina Bijelog Polja i Crne Gore, poručio je Raosavljević.

U znak protesta, odbornici DF-a ostavili su simbolične flajere na kojima je pisalo „sloboda“.

bp681x511

Nastava sjednice zakazana je za sjutra u 10 časova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.