Kad zabole leđa: Kupus umiruje išijas
Foto: Ilustracija

Kad zabole leđa: Kupus umiruje išijas

Hladnoća umije da pokrene staru boljku - bolove u leđima ili da izazove išijas koji vas ranije nije mučio. Ukoliko vam se to desi, a nemate ništa drugo pri ruci što bi moglo da vam olakša muke, uzmite list kupusa.

Operite ga i blago prokuvajte u čistoj vodi, pa dok je još topao, stavite ga na oboljelo mjesto i držite dok se skroz ne ohladi.

Najbolje je da ga ne sklanjate tokom cijele noći, a da onda ujutru ponovite tretman. Možete i da ga tako opranog isječete, izravnate flašom ili oklagijom, pa da ga stavite na bolno mjesto, prekrijete pelenom ili pamučnom krpom i pričvrstite zavojem.

Važno je da tri puta dnevno mijenjajte obloge, da bi efekat bio pravi. Kupus se na isti način koristi i kod problema sa proširenim venama, ranama, čirevima i migrenom.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.