Podrška Crne Gore Makedoniji u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva
Filipović i Nikolić U Skoplju

Filipović sa kolegom Nikolićem u Skoplju

Podrška Crne Gore Makedoniji u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva

Državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore, Slobodan Filipović, sastao se danas u Skoplju sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Republike Makedonije, Draganom Nikolićem.

Ukazujući na značaj razvoja sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Makedonije, Filipović je posebno izrazio zadovoljstvo saradnjom dvije zemlje na polju odbrane.

On je naglasio da će Crna Gora, kao članica Alijanse, kroz aktivnu promociju NATO politike „otvorenih vrata“, nastaviti sa punom podrškom zemljama regiona u ostvarivanju njihovih ključnih spoljnopolitičkih ciljeva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i stavove o budućim koracima bilateralne saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim temama, u cilju zajedničkog doprinosa uspostavljanju dijaloga, kao ključnog alata za dostizanje trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. 

Državni sekretar Filipović je informisao sagovornika da će Crna Gora ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende i naglasio spremnost Crne Gore za pružanje pune podrške i Republici Makedoniji na njenom evroatlantskom putu.

On je ukazao na važnost ostvarene saradnje dvije zemlje na polju odbrane, posebno u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju.

Državni sekretari ministarstava odbrane dvije zemlje naglasili su značaj povezivanja i saradnje kroz angažman u regionalnim inicijativama, ističući da su one odlična platforma za jačanje međusobnog povjerenja i pronalaženje zajedničkih modaliteta za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima. 

Filipović je tokom svog boravka u Republici Makedoniji posjetio naše kadete koji se nalaze na školovanju na vojnoj akademiji “General Mihajlo Apostolovski" gdje se sastao sa dekanom, pukovnikom Orceom Popovskim.

4838671923200788848929002170564999817199616n

Filipović sa Orceom Popovskim

4827752223200788815595671646262734083325952n

Planirano je i da sjutra popodne prisustvuje zajedničkom koncertu vojnih orkestara Armije Republike Makedonije, Armije Republike Bugarske i Vojske Crne Gore. Ovaj koncert, koji će biti održan u Domu Armije Republike Makedonije, još jedan je u nizu pokazatelja kontinuiranih ulaganja u promociju prijateljstva i saradnje među zemljama, pokazujući još jednom da muzika snaži zajedništvo i briše granice među narodima. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.