Medojeviću opet pozlilo, prebačen u KCCG
Nebojša Medojević

11 dana štrajkuje glađu

Medojeviću opet pozlilo, prebačen u KCCG

Predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević ponovo je prebačen u Klinički centar Crne Gore.

Medojeviću, koji, kako tvrde u DFu, već 11 dana štrajkuje glađu, pogoršano je zdravstveno stanje.

Medojević je danas po njegovoj želji zatvorski ljekar uputio u KCCG, radi detaljnog pregleda i opservacije, saopštio je Zavod za izvršenje krivičnih sankcija. Kako se navodi, Medojević je odmah pošto je stavljen u zatvor počeo štrajk glađu koji je, međutim, kako tvrde, prekinuo u subotu.

On je, kako su naveli iz ZIKS-a, do sada u zatvoru uredno koristio pravo na šetnju i boravak na otvorenom prostoru, redovnu i vanrednu posjetu i propisanu terapiju ordinirajućeg lekara iz KCCG. 

Medojeviću je ponovo pozlilo i nalazi se u Internoj klinici Kliničkog centra, na Odeljenju za endokrinologiju. Klinički centar Crne Gore je saopštio da je Medojević, zbog ranije evidentirane slabosti i malaksalosti, zadržan radi daljeg praćenja i da je "potpuno stabilnih vitalnih parametara".

Ljekarska pomoć u KCCGu pružena je Medojeviću i u subotu.

Medojević se od 30. novembra nalazi u zatvoru u Spužu. Stavljanje u zatvor  je odredio Podgorički Viši sud. 

Medojević je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine". Takođe, kažnjen je sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.