Uhapšen Rožajac osuđen zbog iznude, repertirao pištolj na policajce
ilustracija

Ucjenjivao Hrvaticu kompromitujućim fotografijama

Uhapšen Rožajac osuđen zbog iznude, repertirao pištolj na policajce

Rožajac N.T. (61) osuđen zbog ucjenijvanja državljanke Hrvatske danas je prilikom hapšenja ugrozio sigurnost policajaca koji su uspjeli da ga savladaju. Sproveden je u ZIKS.

 N.T. (61) se potraživao radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora na koju je osuđen zbog krivičnog djela ucjena u produženom trajanju, izvršenom u našoj državi na štetu ženske osobe iz Hrvatske, podsjetili su iz Uprave policije.

On je pronađen u porodičnoj kući gdje su policijski službenici došli jutros kako bi ga priveli na izdržavanje kazne zatvora shodno saznanjima kojima su raspolagali da se N.T. vratio, budući da se skrivao od momenta izvršenja krivičnog djela.

"Prilikom lišenja slobode N.T. je pružao otpor i mašio se pištolja koji je repetirao prijeteći policijskim službenicima da mu ne prilaze. Policijski službenici su ga potom savladali i lišili ga slobode, uz upotrebu sredstava za vezivanje. Od njega je oduzet pištolj u ilegalnom posjedu odnosno sa oružnim listom istekle važnosti koji je glasio na ime ovog lica.O svemu je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da je N.T. ovom prilikom počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu policijskih službenika", navodi se u saopštenju policije.

N.T. je priveden u ZIKS radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam mjeseci na koju je osuđen u decembru prošle godine zbog  ucjene u produženom trajanju.

Podsjetimo, 61-godišnji Rožajac je ucje­nji­vao B.Z. (65) iz Pu­le, sa ko­jom je bio u lju­bav­noj ve­zi. Prijetio je da će fo­to­gra­fi­je na ko­ji­ma je na­ga, ko­je je imao u svom te­le­fo­nu, ob­ja­vi­ti na in­ter­ne­tu uko­li­ko mu ne is­pla­ti od­re­đe­ni nov­ča­ni iz­nos. Prijetio je da će fo­to­gra­fi­je ko­je ima po­sla­ti nje­nom si­nu i bra­tu, kao i nje­nim osta­lim pri­ja­te­lji­ma či­je je bro­je­ve te­le­fo­na uzeo pri­li­kom su­sre­ta u jed­nom ho­te­lu u Tiv­tu te objaviti na internetu. On je na taj način, kako se pretpostavlja, pribavio protivpravnu imovinsku korist od 6.500 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.