Kašogijeve posljednje riječi: Ne mogu da dišem
Džamal Kašogi

Kašogijeve posljednje riječi: Ne mogu da dišem

Televizijska kuća CNN objavila je nove detalje o ubistvu novinara Džamala Kašogija, uključujući i to da su mu posljednje riječi bile “ne mogu da dišem“.

Pozivajući se na izjavu neimenovanog izvora koji je imao pristup transkriptu tajnog snimka ubistva Kašogija, CNN je naveo kako je riječ o brutalnom ubistvu koje je prethodno dobro planirano, a ne o ubistvu koje je početnički i brzopleto izvedeno, prenosi Anadolija.

Isti izvor javlja da se Kašogi pokušao suprotstaviti ubicama. 

U daljem tekstu se navodi kako tonski snimak potvrđuje da je Kašogijevo tijelo nakon ubistva isječeno testerom, a da je ubicama rečeno da koriste slušalice i slušaju muziku dok to rade.

Takođe se navodi da su ubice po završetku zadatka obavili telefonske razgovore i sagovornike informisali o obavljenom zadatku. 

Kašogi, novinar i kolumnista lista "The Washington Post," ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. 

Tursko tužilaštvo otkrilo je da je on zadavljen po ulasku u konzulat te da je njegovo tijelo raskomadano i uništeno. 

Vlasti Saudijske Arabije naknadno su priznale da je Kašogi ubijen, a da nije napustio konzulat, kako su prvobitno tvrdile. 

Istraga o slučaju je i dalje u toku s akcentom na potragu za Kašogijevim posmrtnim ostacima. 

Američka obavještajna agencija (CIA) u izvještaju je navela da je naredbu za Kašogijevo ubistvo izdao saudijski prestolonasljednik Muhamed bin Salman. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.