Požar u misiji Srbije u UN, izgorjele dvije kancelarije (VIDEO)
Foto: New York Daily News

Njujork

Požar u misiji Srbije u UN, izgorjele dvije kancelarije (VIDEO)

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku sinoć oko 20.40 po lokalnom vremenu izbio je požar u kome su u potpunosti izgorjele dvije kancelarije, ali srećom niko nije povrijeđen.

To je za Tanjug potvrdio šef Misije Milan Milanović je kazao da su požar slučajno primijetili jedan od zaposlenih u zgradi i prolaznici, kao i da su vatrogasci brzo stigli i ugasili požar.

Prema njegovim riječima, nadležne sluzbe koje su odmah izašle na lice mjesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

"Na sreću imamo osiguranje. Trenutno čistimo jer su prozori polupani i voda se sliva niz stepenice. Trenutno nemamo internet. U kancelarijama koje su izgorjele nalazio se samo namještaj. Jedna kancelarija se nije koristila, a u drugoj je sjedela jedna koleginica koja ti premještena u drugu kancelariju. Sreća da je požar rano primijećen da su vatrogasci brzo stigli", rekao je Milovanović za američki sajt Njujorkdejlinjuz prenio je da su u požaru koji je izbio posle 20 sati povrijeđena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede.

Zbog požara koji je izbio u zgradi, a koji je ugašen malo prije 22 sata, bila je zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine.

Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuberta Livingstona Bikmana, prije nego sto je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama.

Projektovala ju je njujorška arhitektonska firma "Voren i Vetmor", koja je osmislila i stanicu Grand Central na Menhetnu.

Zgrada se trenutno prodaje, a početna cijena je 50 miliona dolara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.