Foto: AA

Održan protest zbog hapšenja Nebojše Medojevića u Podgorici

"Zapalićemo baklje slobode, u srijedu veče počinju protesti u svakom gradu"(FOTO)(VIDEO)

U organizaciji opozicionog Demokratskog fronta (DF), u Podgorici je večeras održan protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore, zbog stavljanja u zatvor poslanika ovog saveza Nebojše Medojevića i mogućeg hapšenja poslanika Milana Kneževića.

Sa protesta koji je okupio oko hiljadu građana, koji su nosili žute prsluke, poput demonstranata u Francuskoj, poručeno da će od srijede krenuti protesti u svakom gradu Crne Gore. 

2018120923384030039746525Web

Foto: Anadolija

Poslanik DF-a Nebojša Medojević nalazi se u zatvoru deset dana, nakon što je Viši sud donio naredbu o stavljanju u zatvor, jer je Medojević odbio da svjedoči u predmetu koji je formiralo Specijalno državno tužilaštvo. Medojeviću je određen zatvor do dva mjeseca, a naredba o određivanju zatvora donijeta je i za poslanika DF-a Milana Kneževića, koji od prošlog petka boravi u Skupštini Crne Gore. 

2018120923384030039746529Web

Foto:Anadolija

Osim poslanika DF-a, podršku večerašnjem protestu pružili su i poslanici Ujedinjene Crne Gore, Socijalističke narodne partije, kao i nekoliko nezavisnih poslanika. 

2018120923384030039746530Web

Goran Danilović, foto:Anadolija

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je da je Medojević uhapšen „na pravdi Boga“. 

„Ujedinjena Crna Gora svojom snagom i željom iskreno brani pravo dvojice poslanika da budu slobodni ljudi, jer bi bili slobodni u svakoj drugoj slobodnoj zemlji, izuzev naše“, kazao je Danilović. 

2018120923384030039746528Web

Andrija Mandić, foto:Anadolija

Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, rekao je da vlast rizikuje Medojevićev život.

Pozvao je Ustavni sud Crne Gore da sjutra da jasan odgovor na žalbu koju su uputili Medojevićevi advokati. 

„Kada bi procentualno uporedili koliko nas je ovdje večeras i koliko je juče bilo u Parizu, izveli bi zaključak da nas je večeras više, što znači da i mi možemo da promijenimo Crnu Goru. Samo treba da budemo hrabri, uporni i da sve one koji nisu sa nama večeras, da ih pozovemo da budu sa nama u srijedu. Za tada je u Skupštini planiran premijerski sat, za koji ja ne znam da li će biti održan, zavisno od sljedećih poteza koje će povući režim. Obećali smo i rekli da ćemo zapaliti baklje slobode u cijeloj Crnoj Gori. U srijedu veče počinju protesti u svakom gradu. Tamo će ići naši poslanici i predvoditi proteste“, kazao je Mandić. 

2018120923384030039746531Web

Foto:Anadolija

Skup, koji je protekao mirno, završen je šetnjom pored zgrade Predsjedništva i Vlade Crne Gore. 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.