DF: Protivzakonito djelovanje tužilaštva, Medojević napustio saslušanje
Demokratski front

Slučaj Glosarij

DF: Protivzakonito djelovanje tužilaštva, Medojević napustio saslušanje

"Umjesto da zbog brutalnog gaženja Ustava i zakona momentalno podnese ostavku, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić se upustio, u nove zloupotrebe službenog položaja pišući saopštenja u kojima je glavni narativ patološka mržnja prema Nebojši Medojeviću i DF-u", navode iz Demokratskog fronta, a nakon što je Specijalno državno tužilaštvo formiralo predmet povodom javno iznijetih tvrdnji Nebojše Medojevića na sjednici Skupštine Crne Gore 14. februara, "da firma 'Glosarij' ima monopol na tržištu ljekova u Crnoj Gori.

"Tako je juče čitav dan potrošio na objašnjenju kako je formirao još jedan slučaj protiv Nebojše Medojevića i to u trenutku dok se ovaj nalazio u Kliničkom centru Crne Gore zbog vidno pogoršanog stanja, iako je GST umjesto nesuvislog saopštenja, jednim drugim rešenjem za manje od jednog minuta mogao da riješi društvenu krizu izazvanu između ostalog i njegovim nekontrolisanim ponašanjem", saopštili su iz DF-a.

Medojević je, kako navode iz DF-a, po Katnićevom nalogu pozvan u Osnovno državno tužilaštvo da zbog tvrdnji u Skupštini bude saslušan "u svojstvu građanina i poluosumnjičenog".

"Nakon što je tužiocu Šišević, Nebojša Medojević saopštio da je on poslanik u crnogoroskom Parlamentu i da ako želi da izgovorenu riječ u Skupštini kvalifikuje kao krivično djelo, prvo mora da mu skine imunitet, a tek onda da ga sasluša, napustio je saslušanje ne želeći da davanjem odgovora učestvuje u protivzakonitom djelovanju tužilaštva. Pozvati poslanika na saslušanje u već najavljenom svojstvu osumnjičenog, kršeći sve međunarodne Konvencije o slobodi govora i mišljenja, a da mu se prije toga ne skine imunitet može jedino u Crnoj Gori, za šta smo dobili i potvrdu od Višeg i Apelacionog suda koji su prošle nedjelje donijevši rešenje o „stavljanju u zatvor „ likvidirali Ustav i uveli opštu hajdučiju i bezakonje u Crnu Goru. Čak i po ovom nakaradnom tumačenju Višeg i Apelacionog suda Nebojša Medojević je svoje stavove o Glosariju saopštio u Skupštini za vrijeme plenumske rasprave", ističu iz DF-a.

Dodaju da je to samo jedan od dokaza da se radi o ličnoj mržni Milivoja Katnića prema Nebojši Medojeviću.

"Koja je kulminirala juče naređenjem GST-a Osnovnom državnom tužilaštvu da Medojevića gone za krivično djelo lažno prijavljivanje", kažu iz DF-a.

Ističu da bi se neko krivično gonio za lažno prijavljivanje taj neko je trebalo prvo da podnese krivičnu prijavu i da tužilaštvo u fazi izviđaja utvrdi da se radi o lažnom prijavljivanju.

"U konkretnom slučaju, Nebojša Medojević nije podnio nikakvu krivičnu prijavu, već je zbog saopštenih saznanja u Skupštini o vezama vlasnika Glosarija i Milivoja Katnića odmah od istog Katnića procesuiran u osumnjičenog, što predstavlja kriminalnu zloupotrebu službenog položaja, i da kojim slučajem imamo VDT–a, kao što ga nemamo, ovaj bi ga morao smijeniti istog trenutka. Takođe se postavlja pitanje zašto je Milivoje Katnić u slučajevima tzv. državni udar i pranje novca, tražio od Skupštine da se Mandiću, Medojeviću i Kneževiću skine imunitet i odredi pritvor, da bi sad u koordinaciji sa Borisom Savićem i Mušikom Dujovićem uveo kategoriju kidnapovanja poslanika i stavljanja u zatvor bez ukidanja poslaničkog imuniteta koji izgleda jedino postoji dok traje sjednica", zaključuju iz DF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.