Krivokapić izabran u Predsjedništvo PES -a
Ranko Krivokapić

Krivokapić izabran u Predsjedništvo PES -a

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić na Kongresu Partije evropskih socijalista – PES, koji je održan u Lisabonu, izabran je za člana Predsjedništva ove političke organizacije.

"SDP je članica Partije evropskih socijalista od 2009. godine. Ova organizacija okuplja političke partije socijaldemokratske orijentacije i druga je najjača politička grupacija u Evropskom Parlamentu.

Predsjedništvo PES-a je najviše rukovodno tijelo ove organizacije između 2 kongresa koje se bavi formulisanjem politika evropskih socijalista", saopšteno je iz SDP-a.

Na Kongresu PES, kao kandidat evropskih socijalista za predsjednika Evropske komisije na predstojećim izborima za Evropski Parlament, izabran je Frans Timermans, koji trenutno obavlja funkciju prvog potpredsenika Evropske komisije.

Osim toga, iz SDP-a dodaju da je na kongresu za predsjednika PES reizabran Sergej Stanišev a usvojen i programski manifest za predstojeće veoma važne izbore za Evropski Parlament.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.