Ilustracija

Sindikat Uprave policije najoštrije osudio napad u HN

"Ne postoji dovoljan stepen zaštite života policajaca, napade najstrožije kazniti"

Sindikat Uprave policije izrazio je zabrinutost i najoštrije osudio napad na policijske službenike Sendina Ljucu i Aleksandra Vukićević kada je na njih iz pištolja pucao Marko Radović iz Kotora i na taj način ugrozio njihove živote.

"Napad na policajce u Herceg Novom ukazuje na to da ne postoji dovoljan stepen zaštite njegovih života", poručuju iz Sindikata Uprave policije.

Sindikat za napadače na policijske službenike traži najstrože kazne.

"Njegova neskrivena namjera da usmrti policijske službenike je očigledna i predstavlja dovoljan dokaz da mu se sudi po hitnom postupku i najstože kazni za učinjeno krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Ovo tim prije što je utvrđivanje odgovornosti vrlo složen postupak i zahtijeva dug period", kažu iz Sindikata Uprave policije.

Oni apeluju i zahtijevaju od Višeg državnog tužilaštva da preduzmu sve mjere u cilju zaštite policijskih službenika.

"Ovakav napad na policijske službenike se mora smatrati napadom na državu”, poručuje Sindikat.

Dodaju i da se u predhodnim mjesecima desio niz napada na policijske službenike u kojima okrivljeni nisu adekvatno kažnjeni i nije poznato da je nekom izrečena gornja granica kazne za te napade.

"Vinovnici obično dobiju blaže zatvorske kazne, novčane ili kazne obavljanja društveno korisnog rada. Tužilaštvo i sudstvo, prema napadačima na policijske službenike moraju biti stroži i na taj način cijeloj javnosti jasno staviti do znanja da će policijski službenik u slučajevima kada mu je ugrožen život imati punu zaštitu države", zaključuje se u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.