Bečić/Abazović: Danilovgrad sa svojim prirodnim resursima predstavlja pravu oazu mogućeg razvoja crnogorske privrede
Opština Danilovgrad

Bečić/Abazović: Danilovgrad sa svojim prirodnim resursima predstavlja pravu oazu mogućeg razvoja crnogorske privrede

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u svoje ime i u ime svojih partija, građankama i građanima Danilovgrada čestitali su 9. decembar, Dan opštine.

"Na današnji dan dužni smo da odamo počast svima – znanim i neznanim Danilovgrađankama i Danilovgrađanima koji su životom, radom i zalaganjem dali doprinos u borbi protiv fašizma, ali i u izgradnji i razvoju ove opštine. Podsjećanje na slavne pretke i tradiciju borbe za slobodu, danas, kada smo svjedoci kako se neki duhovi neslobode, nanovo puštaju iz boce, potrebnije nam je više nego ikad", saopštio je Bečić.

AleksaBei

Aleksa Bečić

On je kazao da povoljan geografski položaj, u Bjelopavlićkoj ravnici, između Podgorice i Nikšića, blizina manastira Ostrog i Ždrebaonik, odlični uslovi za bavljenje poljoprivredom, nisu, nažalost, pomogli da se u Danilovgradu, i u ovom trenutku, živi onoliko dobro koliko bi moralo.

Predsjednik Demokrata kaže da godinama ista vlast kao da ne zna šta bi sa svim potencijalima Danilovgrada,usljed čega ne čini ništa da spriječi odlaske iz ove opštine, a radi vrlo malo toga da pospješi dolaske u nju. Takvo stanje je, ističe,neodrživo je i ovo su izazovi koji danas stoje pred svim građanima Danilovgrada.

"Sa željom da brzo nastupe dani kada će stanovništvo Danilovgrada golim okom moći da mjeri razvoj i napredak svoje opštine, da vidi kako opština Danilovgrad postepeno postaje jedna od oaza opšte dobrobiti u Crnoj Gori, još jednom - srećan 9. decembar, Dan opštine Danilovgrad", poručio je Bečić.

Abazović je kazao da Danilovgrad sa svojim prirodnim resursima predstavlja pravu oazu mogućeg razvoja crnogorske privrede.

2586f66f79906c426f8d05471d1db7d9

Dritan Abazović

On je dodao da je Opština do sada uspijevala mnoštvo resursa da iskoristi i donekle poboljša svoj razvoj i kvalitet života njenih građana, kako je kazao, to nije dovoljno.

"Imperativ razvoja Danilovgrada danas ostaju mnogi razvojni projekti, prije svega oni infrastrukturni, koji ostaju bolna tačka svih njegovih građana. Sa okončanjem infrastrukturnih projekata (saobraćajnica, više servisa) omogućio bi se kvalitetniji život svih građana Danilovgrada", naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, to treba da ostane prioritet aktuelne, ali i svake druge vlasti u ovom gradu. Naglašavajući, da Danilovgrad mora dodatno valorizovati svoje turističke potencijale, jer je i u tome veliki prostor za razvoj grada.

"Sa željom da svaki naredni Dan opštine bude u još većem povodu za slavlje svim građanima, aktuelnoj upravi grada, Skupštini opštine Danilovgrad i njenim odbornicima čestitam Dan opštine Danilovgrad“, poručio je predsjednik URE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.