Skijališta na Žabljaku spremno dočekuju sezonu
Foto: Ilustracija

Otvaranje krajem mjeseca

Skijališta na Žabljaku spremno dočekuju sezonu

Ski centri Savin kuk i Javorovača, koji su u potpunosti pripremili terene i infrastrukturu, počeće sa radom krajem mjeseca, kada se i očekuju prvi turisti na Žabljaku, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Vanja Krgović Šarović.

“Veliki dio priprema za nastupajuću zimsku turističku sezonu na Žabljaku je već odrađen. Tu mislim prvenstveno na naše ski centre Savin kuk i Javorovača”, kazala je Krgović Šarović agenciji Mina.

Ona je rekla da je dosta toga u ski centrima osavremenjeno, naročito na Savinom kuku gdje je urađen novi put od grada do skijališta, kao i izgrađen novi, savremeni parking za posjetioce.

Prema njenim riječima Javorovača trenutno radi na izradi programa za najmlađe, koji su najbrojni posjetioci tog skijališta.

Krgović Šarović je saopštila da TO Žabljak veliki dio priprema za sezonu odradila tokom jeseni, a riječ je prvenstveno o promociji i marketing kampanjama na tržištima u regionu.

Istakla je i da se u drugoj polovini mjeseca očekuje tradicionalno kićenje i ukrašavanje grada, uz novoogdišnji bazar na glavnom gradskom trgu, čime će se svečano obilježiti početak zimske turističke sezone.

Što se tiče hotela na Žabljaku, oni će u narednih deset do 15 dana biti otvoreni, jer trenutno rade na pripremi za novogodišnje praznike, sređivanju i osavremenjavanju svojih kapaciteta.

“U funkciji će biti deset hotela, jedan pansion i veliki broj privatnih apartmana. Svi osim Planinke će biti otvoreni. Radiće hoteli Žabljak, Gorske oči, Zlatni bor, Ski hotel, Enigma, Soa, Pavlović, Lovac, MB i Polar star, kao i pansion Javorovača na istoimenom ski centru”, precizirala je Krgović Šarović.

Doček Nove godine, kako je navela, organizovaće svi hoteli u svojim restoranima, dodajući da je to onaj period kad se na Žabljaku očekuje najviše gostiju i da svi raspoloživi kapaciteti budu popunjeni.

“Dalji tok sezone će u svakom slučaju zavisiti od vremenskih uslova, odnosno količine padavina i više snijega koji nam pogoduje za maksimalnu posjetu našim ski centrima”, objasnila je Krgović Šarović.

Dodala je i da se cijene pansionskih usluga ove turističke sezone na Žabljaku nijesu mijenjale i da su ostale na nivou prošlogodišnjih.

Polupansion u hotelima po osobi na dnevnom nivou se kreće od 25 do 40 EUR, u zavisnosti od tipa, kategorije i lokacije hotela, dok se u privatnom smještaju može naći za 15 do 20 EUR po osobi.

TO Žabljak je objavila i cijene koje će ove zimske sezone važiti u ski centrima Savin kuk i Javorovača.

Kada je u pitanju skijalište Savin kuk, jednodnevni ski pas koštaće 12 EUR, poludnevni i dječiji do 14 godina osam, a noćni šest EUR. Dvodnevni ski pas koštaće u februaru i martu 20 EUR, desetodnevni u januaru 100 EUR, a u februaru i martu 80 EUR.

Za sedmodnevni ski pas će u januaru biti potrebno 70 EUR, a u februaru i martu 60 EUR. Petodnevni ski pas koštaće 50 EUR, sezonski 150 EUR, dok će sezonski ski pas za stanovnike Žabljaka iznositi 100 EUR.

Besplatno skijanje biće omogućeno za djecu sa Žabljaka do 14 godina, Crnogorsku skijašku reprezentaciju i Gorsku službu spašavanja.

Turistička vožnja žičarom će za odrasle koštati sedam EUR, a za djecu četiri EUR.

Kada je u pitanju skijalište Javorovača dnevni ski pas za odrasle koštaće osam EUR, a za djecu pet EUR. Za sedmodnevni ski pas za odrasle potrebno je izdvojiti 48 EUR, a za djecu 30 EUR.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.