Nuhodžić i Veljović sa ambasadorima EU: Dobri rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala
Foto:Vlada CG

CG nastavila da napreduje ka članstvu u EU

Nuhodžić i Veljović sa ambasadorima EU: Dobri rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala

Crna Gora je u 2018. godini nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji i MUP i Uprava policije su bili posvećeni unapređenju bilansa rezultata u oblasti pranja novca, korupcije, oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću, krijumčarenja narkotika, kao i u drugim oblicima teškog kriminala.

To je konstatovano na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktor Uprave policije Veselina Veljovića i delegacije ambasadora zemalja članica Evropske unije (EU), predvođene šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom. 

U fokusu današnjeg susreta bila je diskusija o radnom dokumentu, takozvanom „Non pejperu“ i o ulozi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u poglavlju 23 i naročito u poglavlju 24 kojim rukovodi MUP. 

"Ministar i direktor izrazili su zahvalnost Delegaciji EU i ambasadorima na prijateljskom odnosu i snažnoj podršci koju u kontinutitetu pružaju, a koja je iskazana kroz značajna finansijska ulaganja iz IPA fondova, i naročito kroz direktnu budžetsku podršku, a u cilju jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta i unapređenja kvaliteta rada i rezultata MUP-a i Uprave policije", saopšteno je nakon sastanka iz MUPa.

Sa sastanka je poručeno da je jačanje regionalne saradnje i saradnje sa evropskim policijskim službama od izuzetnog značaja za borbu protiv organizovanog kriminala, a s tim u vezi i dalje intenziviranje aktivnosti Ministarstva i Uprave policije u ključnim pregovaračkim poglavljima. 

Kako je objavljeno na Twiter nalogu šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, ambasadori su iskazali interesovanje za slučaj hapšenja crnogorskih poslanika.

"Pitali smo ministra o hapšenju poslanika bez prethodnog skidanja imuniteta. Kako će ovo uticati na proces EU integracije ? - objavljeno je na Twiteru nalogu Orava.

Dt0mLjxX4AIY5QO

Iz Mupa su nakon susreta saopštili da je na današnjem sastanku iskazano i interesovanje za aktuelna politička dešavanja.

"Ovom prilikom konstatovano da je ova pitanja najbolje rješavati u okviru nadležnih institucija sistema", navodi se u sapštenju.

 

Sastanak šefova misija zemalja članica EU sa ministrom unutrašnjih poslova @VladaCG Nuhodžićem i direktorom policije Veljovićem. Pitali smo ministra o hapšenju poslanika bez prethodnog skidanja imuniteta. Kako će ovo uticati na proces

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.