Proizvođač Marlbora ulaže u tržište kanabisa 1,8 milijarde dolara
ilustracija

Proizvođač Marlbora ulaže u tržište kanabisa 1,8 milijarde dolara

Jedna od najvećih duvanskih kompanija na svijetu, vlasnik Marlbora, ušla je na tržište kanabisa s investicijom od 1,8 milijarde dolara u Kronos grup (Cronos Group), kanadsku kompaniju za medicinsku i rekreativnu marihuanu.

Američka Altria će preuzeti 45 odsto kompanije iz Toronta.

Kronos je danas saopštio da će Altira platiti dodatnih 1,05 milijarde dolara u slučaju da u narednih pet godina preuzme akcije do 55 odsto vlasništva, prenosi Beta.

Kronos je prvi objavio da je ove nedelje bio u razgovorima s Altriom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.