Na Cetinju uhapšena tri bezbjednosno interesantna lica, oduzet blindirani Audi A8
ilustracija

Pretresi u Nikšiću i Beranama

Na Cetinju uhapšena tri bezbjednosno interesantna lica, oduzet blindirani Audi A8

Akcijama u više gradova crnogorska policija otkrila je drogu, eksploziv i dr. Na Cetinju su uhapšene tri osobe.

Službenici nikšićke policije su sprovodeći kontinuirane aktivnosti koje su usmjerene na otkrivanje i sprječavanje tzv. ulične prodaje opojnih droga, procesuirali četiri lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Naime, policija je kontrolisala dva vozila, izvršila pretres stana i drugih prostorija i kontrolisala lice ispred jedne srednje škole.

"Pronađena su tri pvc pakovanja marihuane, pvc kesica heroina, tegla sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i cigareta sa istim sadržajem. Po Zakonu o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga procesuirani su F.L. (24) iz Nikšića, N.R. (37) iz Podgorice, B.T. (20) iz Nikšića i V.M. (18). O događaju je prethodno obaviješten nadležni državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela, te da se radi o prekršaju", saopštila je Uprava policije.

Službenici CB Berane su izvršili dva pretresa dvije porodične kuće na području Berana.

"Pretresom kuće D.Ć. pronađena su i oduzeta dva pakovanja privrednog eksploziva "Amoneks" sa dvije električne kapisle, kao i električna bušilica, lap top, digitalni risiver i druge stvari. O događaju je upoznat nadležni tužilac. Pronađeni eksploziv sa kapislama je upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Drugim pretresom, izvršenim u kući J.B, pronađeni su vazdušna puška, akumulator i autokasetefon, a oduzeti su zbog sumnje da potiču iz krivičnog djela krađa. I o ovom događaju je obaviješten tužilac", kaže se u saopštenju.

Službenici beranske policije su izveli raciju u jednom ugostiteljkom objektu i kod V.J. (19) pronašli i oduzeli 6,7 grama  biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i jedan nož na rasklapanje.

Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Cetinje: Kotrola 32 bezbjednosno interesantna lica

Osim toga, cetinjska policija je kontrolisala 32 bezbjednosno interesantna lica, od kojih je sankcionisano šest lica.

"Nadalje, ovim aktivnostima pronađena su i lišena slobode tri bezbjednosno interesantna lica za kojima je bila raspisana potjernica. Od M.R. (58) iz Cetinja policija je oduzela blindirano vozilo marke „Audi A8“", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.