Terapije dobro djeluju: Darko Lazić stao na noge
Drako Lazić u banji, foto: Screenshot

Terapije dobro djeluju: Darko Lazić stao na noge

Pjevač Darko Lazić, koji je u ponedjeljak počeo s elektroterapijama, uz pomoć tima ljekara, za samo nekoliko dana od početka terapije uspio je da stoji na nogama.

Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je prije samo nešto više od mjesec dana, 23. oktobra, doživio tešku saobraćajnu nezgodu, Darko Lazić se uspješno oporavlja u banji u Mladenovcu. Budući da je u Zemunskoj bolnici jednom pokušao da stane na noge i nije uspio, Darko je, kako saznaje Blic, samo nekoliko dana nakon prve elektroterapije uspio da stoji na nogama uz pomoć štaka.

“Darko može da stoji na nogama. Vježba se stabilnost i ravnoteža u stojećem položaju, taj transfer iz sjedećeg u stojeći položaj treba da bude bezbjedan i siguran, da ne dođe do pada ili nestabilnosti. Uspijevamo, intenzivno se radi na tome. Može da stoji nekoliko minuta, serije ponavljanja su u pitanju i onda sjedne da se odmori. Zasad stoji, dok dobijemo na vremenu i dok mu ojača muskulatura da bi mogao da šeta. Moram da napomenem da se rade vježbe u nivou postelje, vježba na krevetu za terapije. Uz lagane tegove se jačaju mišići. Pokret je jako složena stvar, toliko je mehanizama u pitanju i toliko je mišića uključeno. Da bi imao snage za štake i transfere, mora da ojača mišiće ruku, leđa i ostalo. Da ne bismo gubili vrijeme, odmah smo odlučili da počne sa jačanjem”, otkriva za „Blic” Darkov lični ljekar Miloš Poleksić, i dodaje:

“On zasad ima elektroterapije i kineziterapije, polako će mu se uvoditi i radna terapija, jer ne želimo da preopteretimo Darka, već kako fizički jača, tako će mu se uvoditi i nove terapije. Ono što je bitno da napomenem jeste da je Darko jako pozitivan i divno sarađuje s ljekarima. Poštuje sve odluke porodice i ljekara i ima isti tretman kao i drugi pacijenti” dodaje doktor Miloš Poleksić.

Opšta slika Darkovog zdravstvenog stanja je znatno bolja nego kada je došao na liječenje u banju.

“Iako je prošlo samo nedjelju dana, primjećujemo da su mnogo lakši prelasci iz ležećeg u sjedeći položaj, kao i ustajanje, odnosno vertikalizacija, ali i prelazak sa leđa na bok”, kaže Darkov doktor.

Inače, Darkov imunosistem je i dalje slab.

“Darku je izvađena slezina i njemu je imuni sistem još uvijek slab. Savjetovali smo mu da jede voće, banane, pomorandže, mandarine, da jede povrće, kao i proteine. Da ima redovne obroke i sve je zasad u redu”, kaže ljekar.

Stabilan je: Ne postoji potreba za psihologom

Iako je doživio tešku saobraćajku, te je kako je i sam izjavio Darko svjestan šta je uradio, prema procjeni ljekara, ne postoji indikacija za praćenje njegovog psihičkog stanja.

„Zasad ne postoji nikakva potreba niti indikacija za psihijatrijsko praćenje i terapiju. Stabilan je, motivisan je za rehabilitaciju, a sada obraćamo pažnju na druge stvari. Pratimo opšte stanje i prilagođavamo terapiju“, kaže doktor za Blic.

Djevojka Darka Lazića Marina Gogić velika mu je podrška.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.