Foto: Screenshot

Podgorica

"Automobil vukao prikolicu bez točka punu mrtvih i živih ovaca"(VIDEO)

Na Facebook stranici Podgorički vremeplov večeras je objavljen video snimak, koji je, kako oni navode, snimljen u podgoričkom naselju Zabjelo. Na snimku se vidi da ulicom prolazi automobil koji vuče prikolicu bez točka, što izaziva varničenje, a kako tvrde administratori pomenute stranice, prikolica je puna mrtvih i živih ovaca, saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Iz ove NVO ističu da je Zakonom o dobrobiti i zaštiti životinja jasno određeno na koji način je dozvoljeno vršiti transport životinja, "a to svakako nije kao što se vidi na ovom snimku".

"Na ovaj način se direktno ugrožava bezbijednost ostalih učesnika u saobraćaju, a da ne govorimo o tome da je ugrožen život i zdravlje životinja koje se nalaze u prikolici. Na žalost, vjerovatno će i ovo biti jedan od slučajeva zlostavljanja životinja, koji će proći nekažnjeno. Kao ozbiljna organizacija koja se bavi zaštitom životinja, ali kojoj je na prvom mjestu bezbijednost  građana, ne možemo a da se ne zapitamo šta je u ovom momentu radila saobraćajna policija i da li su raspoređeni na svim važnim saobraćajnicama? Ukoliko jesu, nemoguće je da ovakav automobil pored njih prođe nezapaženo, a ukoliko nisu, onda su dužni da nam kažu zašto nisu", navode iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.