Budućnost u Podgorici bolja od Barselone!
Foto: AA

Euroliga u košarci

Budućnost u Podgorici bolja od Barselone!

Košarkaši podgoričke Budućnosti pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Barselone 67:64, (14:15, 17:18, 15:13, 21:18), u meču 11. kola Eurolige.

U zanimljivom meču u prepunoj dvorani "Morača" domaća ekipa je zahvaljujući veoma dobroj igri u posljednjoj dionici stigla do trećeg trijumfa u Euroligi, dok je za Barselonu ovo večeras bio peti poraz. 

2018120623379877839662043Web

Foto: AA

Španski velikan, koga sa klupe predvodi legendarni trener Svetislav Pešić, bolje je otvorio utakmicu. Poveli su gosti 4:0, ali je Budućnost ubrzo uzvratila koševima Omića i Klarka. Prva četvrtina igrala se koš za koš, a nakon prvih deset minuta igre Barselona je imala prednost od pola koša, 14:15. 

Drugu četvrtinu domaći su zaigrali organizovanije u napadu, razigrao se Danilo Nikolić koji je najprije poentirao za vođstvo 17:15, da bi ubrzo zatim pogodio dvojku, pa trojku, za vođstvo Budućnosti 24:21. Nakon toga uslijedila je kontra Budućnosti, poentirao je Sead Šehović za plus pet, 26:21. Uzvratila je ubrzo Barselona serijom 10-2, pa su gosti na poluvremenu otišli s prednošću od dva poena, 31:33. 

Nastavak meča donio je ravnopravnu borbu. Najprije je Tomić zakucao za prednost Barselone od šest poena, ali su domaći zahvaljujući trojki Erla Klarka i poenima Gordića s linije bacanja prišli na pola koša razlike, 36:37. Treća četvrtina završena je neriješeno, 46:46. 

Posljednja dionica donijela je najviše uzbuđenja. Najprije je Barselona vezanim poenima povela s pet poena razlike, 54:59, ali se tada razigrao Gordić u domaćem timu, postigao osam poena, za vođstvo Budućnosti 62:59. Nove poene za domaće postigao je Džekson nakon prodora za plus pet 64:59, na minut do kraja meča. Posljednjih 30 sekundi utakmice donijeli su veliku neizvjesnost, jer je Gordić izgubio loptu, napravio faul pri šutu za tri poena Singltona, koji je iskoristio sva tri bacanja. Budućnost je u posljednji napad ušla s prednošću od pola koša 65:64, ali je zahvaljujući poenima Džeksona s linije slobodnih bacanja Budućnost slavila pobjedu rezultatom 67:64. 

Najefikasniji u domaćem timu bili su Gordić i Erl Klark, koji su ubacili po 12 poena. Kod Barselone, 12 poena Hange, dok je Tomić dodao 10 poena. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.