Cilj Crne Gore bezbjedan region koji teži članstvu u Evropskoj uniji i NATO
Nikolić i Trpkoski

Nikolić primio ambasadora Makedonije

Cilj Crne Gore bezbjedan region koji teži članstvu u Evropskoj uniji i NATO

Učlanjenje Makedonije u NATO, unaprijediće stabilnost i ugled regiona Zapadnog Balkana, saopštio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa ambasadorom Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim.

Nikolić je istakao da je cilj Crne Gore bezbjedan region koji teži članstvu u Evropskoj uniji i NATO, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

IMG6880

Andrija Nikolić

"Uspjeh Crne Gore u postignutim reformama i dostizanju standarda na putu evropskih i evroatlantskih integracija dobar je za cijeli region", kazao jeTrpkoski i naglasio značaj vrednovanja pojedinačnih zasluga i rezultata svake države za članstvo u Evropskoj uniji. 

IMG6882

Mihajlo Trpkoski

S tim u vezi, on je ukazao da je razmjena crnogorskih iskustava u ovim procesima od izuzetnog značaja za Makedoniju.

Trpkoski je upoznao Nikolića sa aktuelnom unutrašnjom političkom situacijom u Makedoniji i istorijskim iskorakom u nastojanjima da se riješi dugogodišnje otvoreno pitanje sa Grčkom, o nazivu Makedonije.

IMG6867

Sagovornici su saglasni da je dobrosusjedska politika nužan preduslov za napredak, prosperitet i blagostanje regiona udruženog ka istom vanjskopolitičkom cilju, punopravnom članstvu u evropskoj porodici naroda. 

Nikolić i Trpkoski su posebnu pažnju posvetili mogućnostima za intenziviranje parlamentarne saradnje dvije države, posebno u formatu skupštinskih odbora za vanjske poslove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.