Skupština Glavnog grada podržala prijedlog odluke o podizanju spomenika Titu
Opština Glavni grad

Opozicija bojkotovala zbog Medojevića

Skupština Glavnog grada podržala prijedlog odluke o podizanju spomenika Titu

Skupština Glavnog grada podržala je prijedlog odluke o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu.

Odbornica socijaldemokrata Marija Blagojević kazala je da smo jedna od rijetkih zemalja koja može da se ponosi činjenicom da je prvi opštenarodni najveći ustanak u tom trenutku bio podignut upravo u Crnoj Gori, i da je Josip Broz imao značaja u tome, prenosi TVCG.

Klub odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada nije prisustvovao današnjoj sjednici Skupštine,kako su saopštili iz razloga solidarisanja sa opozicionim kolegama,  poslanicima koji su protivustavno i mimo svih demokratskih pravila i principa, lišeni slobode. 

"Ponavljamo da je za Demokrate neprihvatljiv progon političkih neistomišljenika i hapšenje poslanika bez skidanja imuniteta u gluvo doba noći, prebijanje i fabrikovanje afera onima koji predstavljaju narod i najviši predstavnički dom, Skupštinu Crne Gore.  Diktatura koju ovaj režim sprovodi nad opozicionim funkcionerima, nad svima onima koji drugačije misle, govore i rade, obavezuje i odbornike Demokratske Crne Gore u Glavnom gradu da stanu u zaštitu ljudskih prava, pravnih principa i  najvišeg pravnog akta naše države, Ustava", kazale su Demokrate.

Osim Demokrata, sjednici nisu prisustvovali ni odbornici Socijalističke narodne partije.

Opozicioni odbornici izrazili su revolt zbog poslednjih dešavanja na političkoj sceni Crne Gore i odlučili da bojkotuju današnji rad lokalne skupštine.

Odbornici Socijalističke narodne partije smatraju da hapšenje narodnog poslanika, a posebno vrijeme i način na koji je to urađeno, predstavljaju grubo kršenje osnovnih principa demokratije i potrebe da Crna Gora bude demokratsko društvo.

"Podsjećamo da ni u Skupštini Glavnog grada nije ništa bolje stanje ako se uzme u obzir činjenica da aktuelna vlast pokušava „silom na sramotu“ da progura Predlog odluke o izboru rukovodstva – savjeta mjesnih zajednica i na taj način preuzme kontrolu nad prvim nivoom lokalne samouprave u Glavnom gradu, ne poštujući ostvarene rezultate političkih partija na lokalnom nivou.

Vjerujemo, da će vlasti imati sluha za rešavanje problema u našem društvu i da je svima nama u interesu da se problemi rešavaju dijalogom", kazali su iz SNP.

Odbornica Pokreta za promjene (PzP) Marija Marović rekla je da tortura nad Medojevićem i Kneževićem treba da bude zaustavljena.

"Sljedeći mogu biti kolege iz opozicije, ali i iz vlasti koji nijesu njihovi poslušnici", kazala je Marović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.