Đeljošaj: Ni policija ni sudovi ne mogu da zaustave Albance da nose svoju nacionalnu zastavu
Nik Đeljošaj

"Nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo"

Đeljošaj: Ni policija ni sudovi ne mogu da zaustave Albance da nose svoju nacionalnu zastavu

Zastava Albanaca u Crnoj Gori je u zadnje vrijeme postala trn u oko policijskih službenika u Ulcinju i Malesiji. Sa žaljenjem konstatujemo nekulturni i anticivilizacijski postupak pojedinih službenika policije, ali i prekršajnih sudova koji su odlučili da se bave ćoravim poslom, kazao je predsjednik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj i pozvao sunarodnike da i dalje ističu albansku zastavu u Crnoj Gori, navodeći da će ta stranka platiti kazne.

On ističe da ni policija ni sudovi ne mogu da zaustave Albance da nose svoju nacionalnu zastavu i, kako je kazao, ističu ljubav prema njoj.

"Koliko god budu angažovani, nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bismo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gdje. Mi smo autohton narod, poštujemo Crnu Goru  kao svoju državu i nacionalne simbole Crne Gore, to smo kontinuirano pokazali, ali mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je vec neuropsihjatriski slučaj", kazao je Đeljošaj.

On je pozbao predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti u dnevni red zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godine i proslijedila Skupštini, i predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prije nekoliko dana u Skupštinsku proceduru.

Đeljošaj je pozvao građana koji budu kažnjeni zbog toga što, kako je navodi, vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi, kako bi preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne riješe taj problem na institucionalni način.

"Takođe ih pozivamo, da nastave da ističu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan zaostale pojedince koji mrze Albance, a koji su još uvijek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori", zaključio je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.