NATO Komanda za operacije  podržaće razvoj podoficirskog kadra Vojske CG
Foto: MOD

NATO Komanda za operacije podržaće razvoj podoficirskog kadra Vojske CG

Glavni podoficir NATO Savezničke komande za operacije (NATO ACO), čije je sjedište u belgijskom gradu Monsu, Davor Petek, boravi danas u radnoj posjeti Vojsci Crne Gore.

On se susreo sa zamjenikom načelnika Generalštaba VCG, pukovnikom Svetozarom Brajkovićem.

Tom prilikom, izražena je spremnost NATO Komande za operacije da podrži razvoj podoficirskog kadra Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Peteka je u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu primio i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević.

DSC05121000x555

Gost iz Komande ACO susreo se i sa glavnim glavnim podoficirom VCG, zastavnikom I klase Stevanom Krgovićem i prvim podoficirima jedinica VCG. Tom prilikom, razgovarano je o razvoju podoficirskog kadra u VCG, kao i o oblicima buduće saradnje.

"U Danilovgradu su obavljene prezentacije razvoja podoficirskog kadra u Vojsci Crne Gore i u NATO, programi NATO podoficirskih karijernih kurseva, kao i NATO strategije i preporuke o razvoju podoficirskog i vojničkog kadra", navodi se u saopštenju.

U sastavu delegacije glavnog podoficira NATO ACO bio je i glavni podoficir NATO Komande združenih snaga u Napulju, Hans Stark.

"Inače, uloga glavnog podoficira u Komandi ACO je, između ostalog, savjetovanje vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Europi (SACEUR) o razvoju, obuci i osposobljavanju vojnika i podoficira zemalja članica NATO-a, ali i profesionalni razvoj vojnika i podoficira, kao i standardizacija savezničkih procedura", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.