Sudar dva američka aviona iznad Japana, pronađene dvije osobe, 5 nestalih
Foto:Tanjug/AP

Incident tokom vježbe

Sudar dva američka aviona iznad Japana, pronađene dvije osobe, 5 nestalih

Dva aviona američke mornarice su se srušila u more nedaleko od japanske obale, prenijeli su svjetski mediji. Pronađene su dvije osobe, a pet se vode kao nestale.

U saopštenju vojnih zvaničnika navedeno je da su se srušili avion tipa KC-130 i borbena letelica F/A-18.

“Incident se dogodio kada su avioni poletjeli iz baze Ivakuni u Japanu, kako bi obavili unaprijed zakazane vježbe”, navedeno je. 

Avion-cistijerna i lovački avion američkih Marinaca srušili su se nadomak obale Japana, pronađene su dvije osobe, a pet se vode kao nestale. 

Neimenovani zvaničnici su rekli da je jedan član posade lovca pronađen i da je u stabilnom stanju, a da je drugi prebačen u bolnicu.

Iz Marinskog korpusa SAD saopštili su da su u incidentu, koji se dogodio oko dva časa ujutru po lokalnom vremenu, učestvovala dva aviona, avio-cistijerna "Lokid martin" KC-130 i lovački avion "Mekdonel Daglas" F/A-18, tokom rutinske trenažne misije dopune goriva u letu, prenosi AP. 

U saopštenju Marinaca navodi se da su avioni pali oko 320 kilometara od obale Japana, a japanski zvaničnici izjavili su da se incident dogodio na oko 100 kilometara od japanske obale, gdje su dva pilota i pronađena. 

Japanski spasioci pronašli su jednog od pilota iz aviona "F-18" i on je u stabilnom stanju. Informacija o drugoj osobi koja je pronađena trenutno nema. 

U avio-cisterni bilo je pet članova posade, dok je lovac imao dva člana posade. 

Uzrok pada dva aviona za sada nije poznat i pokrenuta je istraga. Potraga za preostalim pilotima i članovima posade i dalje traje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.