Darmanović: Vjerujemo da Srbija neće štititi bjegunca od pravde
Srđan Darmanović

Slučaj Branke Milić

Darmanović: Vjerujemo da Srbija neće štititi bjegunca od pravde

Crna Gora vjeruje da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti bjegunca od pravde, saopštio je danas crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović.

On je u Briselu, na pitanje da prokomentariše pisanje pojedinih portala da je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac povukao saglasnost da policija uđe u Ambasadu i uhapsi Branku Milić nakon direktive srpskog Ministarstva inostranih poslova, kazao da mu nije poznato tako nešto.

"Mi čekamo odgovor na taj slučaj. Vjerujemo da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti bjegunca od pravde i nadamo se da će se stvari riješiti u skladu sa dobrim odnosima dvije zemlje", rekao je Darmanović koji je učestvovao na ministarskom sastanku NATO-a, prenijela je agencija Mina.

Na pitanje beogradski medija, kako poslije poslednjih dešavanja vidi odnose između Srbije i Crne Gore, Darmanović je kazao da su može reći da su odnosu dobri.

"U politici se pojavljuju razne debate i rasprave i ponekad predstavljaju izazove. Međutim naša ekonomska saradnja, politička i u evropskim integracijama robna razmjena ubjedljivo govore u prilog da su odnosi dvije zemlje dobri", rekao je Darmanović.

On je ponovio da Crna Gora nikada nije vodila nikakve razgovore o paktovima i koalicijama.

"Mi ne funkcionišeno na taj način. Za nas je dobrusjedstva politila jedan od stubova naša vanjske politike. Ne bi se angažovali ni u kakvim savezima protiv svojih susjeda i prijatelja, Koliko znam i potpredsjednik Vlade Kosova je to demantovao", kazao je Darmanović.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.