Haradinaj:  Jedna opština ne može donijeti odluku o sudbini druge
Kosovska Mitrovica

Haradinaj: Jedna opština ne može donijeti odluku o sudbini druge

Povodom zahtjeva predsjednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija za "ujedinjenje Mitrovice", premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas rekao da jedna opština ne može donijeti odluku o sudbini druge.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome, Haradinaj je rekao da je "to odluka koju je podržao samo jedan organ, tako da Bahtiri i Južna Mitrovica nemaju pravo ni na kakvu odluku o bilo kojoj drugoj opštinu, bez obzira na sve".

"To je njihova volja i želja, a od institucija potom zavisi šta se radi s njima. Imamo mnogo zahtjeva, ali ne možemo svaki od njih realizovati", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare posle sjednice Vlade.

"Svaka opština, na primjer Dečani, nema ovlaščenja da donosi odluke o opštini Junik", dodao je on.

Gradonačelnik Opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, tražio je danas od kosovskih institucija da Skupštini Kosova proslijede prijedlog za izmjenu zakona koji bi omogućio ujedinjenje dva dijela grada.

Ističući da su njegovu ideju jedinstveno podržali odbornici opštine Južna Mitrovica, Bahtiri je danas na "Fejsbuku" napisao da je tražio ujedinjenje grada Mitrovice u jednu opštinu, "kao što je uvijek i bio".

Prethodno je savjetnik premijera i nacionalni koordinator za lokalnu samoupravu, Besnik Tahiri rekao da zahtjev za ujedinjenje treba da podrže obije opštine, i da se jedino tako može otvoriti rasprava, jer kako je rekao opština Sjeverna Mitrovica je dio ustavnog i zakonskog uređenja Kosova i bez njene saglasnosti se to ne može promijeniti.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.