Izbo suprugu 24 puta na sred ulice, kada je došla policija stajao pored mrtvog tijela i pušio cigaretu
Ilustracija

Doživotna kazna zatvora za Hrvata

Izbo suprugu 24 puta na sred ulice, kada je došla policija stajao pored mrtvog tijela i pušio cigaretu

Josip Brkić (44) je prošle godine u Minhenu ubio svoju suprugu Marinu. Marina je otišla u Njemačku kako bi zarađivala za život, jer je Josip pio. On je otišao za njom. Kada je htjela da ga ostavi, ubio je..

Ubijena Marina Brkić (43) pokazala je nevjerovatnu strpljivost prema svom suprugu.Čak 25 godina je trpjela zlostavljanje, ljubomoru i alkoholizam. Kada mu je rekla da je dosta i da želi da okonča brak on je izbo nožem, 24 puta, rekao je sudija suda u Minhenu koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne.

Josip i Marina su se vjenčali 1992. godine u Hrvatskoj i dobili su tri sina. Josip je zlostavljao Marinu i njihovog najstarijeg sina, a jednom je bez razlolga nožem zaklao njihovog psa. Smetalo mu je zato što je njihov ljubimac lajao.

Nakon što je otišao u prijevremenu penziju, Josip je počeo još više da pije. Marina je zbog toga brinula da li će porodica imati novac za život. 2016. godine je otišla u Minhen gdje je radila kao kuvarica i čistačica u dječijem vrtiću.

Josip je došao za njom i obećao joj je da više nikada neće piti i da će da pronađe posao.

Ali, ubrzo se vratio starim navikama. Marinu je tukao i pio je. U septembru 2017. toliko je jako udario da je ostala gluva na jedno uvo. Udario je jer joj je kasnio voz podzemne željeznice i došla je nešto kasnije s posla nego obično.

Marina je 24. novembra 2017. godine rekla Josipu da se mora vratiti u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on je pratio. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož.

Razgovarao je s njom, a ona je ostala pri svom zahtjevu. Kada je htjela da krene dalje, ubio je na sred ulice.

Ubadao je tako jako u prsa da joj je slomio neke kosti. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tijela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresovano.

"Možda budete jednom shvatili da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje djece", poručio je sudija Josipu.

Na presudu ima mogućnost žalbe.

24sata.hr

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.