Studenti iz Crne Gore u Turskoj predstavljaju svojevrstan most prijateljstva dvije države
Foto: AA

Delegacija Odbora za vanjske poslove skupštine Turske u posjeti CG

Studenti iz Crne Gore u Turskoj predstavljaju svojevrstan most prijateljstva dvije države

Intenzivnija parlamentarna diplomatija Crne Gore i Turske doprinijeće jačanju dobrih sveukupnih odnosa dvije zemlje na političkom i ekonomskom planu, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa delegacijom Odbora za vanjske poslove Velike narodne skupštine Turske, koja danas boravi u Crnoj Gori.

Brajović je kazao da je zadovoljan prvom posjetom predstavnika ovog odbora Crnoj Gori u istoriji odnosa zakonodavnih domova dvije države.

"Predsjednik Skupštine Crne Gore je naglasio značaj što se ekonomska saradnja nalazi visoko na agendi bilateralnih prioriteta, kao i spremnosti turskih investitora da razmotre mogućnost ulaganja u manje razvijena područja u našoj državi", kaže se u saopštenju kabineta predsjednika Skupštine.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Velike narodne skupštine Turske Volkan Bozkir izrazio je zadovoljstvo spremnošću oba parlamenta za intenzivniju saradnju, a prenio je i pozitivan stav članica NATO zbog ulaska i dosadašnjih aktivnosti Crne Gore u ovoj organizaciji.

Na sastanku je razgovarano o integracionom procesu dvije zemlje ka Evropskoj uniji i važnosti proširenja novim članicama, kako zbog stabilnosti regiona iz kojih dolaze države kandidati, tako i zbog održavanja vitalnosti Unije.

"Vezano za odnose dvije zemlje, sagovornici su se saglasili da brojna crnogorska dijaspora kao i studenti iz Crne Gore u Turskoj predstavljaju svojevrstan most prijateljstva dvije države", kaže se u saopštenju iz kabineta Brajovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.