Stvoren prostor za jačanje investicionih veza, uskoro saradnja u oblasti turizma sa Indonezijom
Đukanović i Kandu

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kandua

Stvoren prostor za jačanje investicionih veza, uskoro saradnja u oblasti turizma sa Indonezijom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Indonezije u Crnoj Gori Harija Ričarda Džejmsa Kandua.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore,  Đukanović je zahvalio ambasadoru Kandu na velikom doprinosu unapređenju odnosa dvije države tokom njegovog diplomatskog mandata i iskazao zainteresovanost da se međudržavni odnosi dodatno unaprijede u svim oblastima od obostranog interesa, čemu važan podsticaj može pružiti jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Osim toga, Đukanović je pozdravio potpisivanje memoranduma o saradnji dva ministarstva vanjskih poslova i pripremu sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša.

2R6A9840

Kandu i Đukanović

Kao preduslov za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i investicija, ukazao je na potrebu daljeg unapređenja ugovorne baze između Crne Gore i Indonezije.

"Dvije države imaju dobru perspektivu odnosa i u oblasti turizma i kulture", ocijenio je Đukanović, podsjetivši da već uspješno sarađujemo na polju nauke i visokog obrazovanja.

Ambasador Kandu je istakao da je počastvovan i ponosan prilikom da bude prvi ambasador Indonezije u Crnoj Gori i aktivni sudionik razvoja međudržavnih odnosa.

"Daljoj saradnji poseban doprinos daće i sporazum o saradnji u oblasti turizma čija je izrada u toku", naveo je Kandu, podsjetivši i na nedavno održani biznis forum u Budvi kojim je stvoren prostor za jačanje investicionih veza.

Obostrano je izraženo uvjerenje da će Crna Gora i Indonezija i u mandatu novog ambasadora nastaviti sa građenjem prijateljskih, snažnih i prosperitetnih odnosa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.