Rampa za sportiste: Košarkaši Partizana zaustavljeni na Jarinju
Foto: RAS Srbija

Rampa za sportiste: Košarkaši Partizana zaustavljeni na Jarinju

Košarkašima beogradskog Partizana, koji su planirali da odigraju prijateljsku utakmicu sa Košarkaškim klubom Trepča iz Kosovske Mitrovice, danas je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju i oni će se vratiti kući, potvđeno je agenciji Beta.

Kako prenose mediji, KK Partizan je jutros zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje.

Put je organizovan kako bi se pružila podrška tamošnjim Srbima koji protestuju protiv odluke Vlade u Prištini da podigne na 100 odsto takse na proizvode iz Srbije i BiH.

Meč je trebalo da bude odigran u Leposaviću.

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović izrazio je žaljenje zbog toga što ekipa nije danas mogla da bude sa svojim narodom u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću i dodao da će im poklone koje su spremili uručiti nekom drugom prilikom u Beogradu.

"Mi smo imali želju da danas odemo u Kosovsku Mitrovicu, da se vidimo s našim ljudima, našim navijačima... Željno su čekali da se pojavimo u Kosovskoj Mitrovici... Zabranili su nam prolaz. Policajac koji je šef smjene je rekao da mu je stigla zabrana iz Prištine da ne može da nas pusti i da je njegov ministar u Prištini a ne u Beogradu", rekao je on.

Mijailović je naveo da su košarkaši Partizana došli kao sportisti a ne kao političari ili vandali i da su na civilizovan način željeli da posjete svoju braću i sa njima podijele teške trenutke.

"Jako mi je žao što se ovo dogodilo, ne želim da igrače izlažem riziku, da pokušavamo na neki drugi način da prođemo, vraćamo se za Beograd", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.