Poljski predsjednik sledeće godine u CG: Region važan za EU
Đukanović i Duda

Đukanović sa domaćinom konferencije

Poljski predsjednik sledeće godine u CG: Region važan za EU

U okviru Samita lidera 24. Konferencije država ugovornica Okvirne koncencije UN-a o klimatskim promjenama, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa domaćinom konferencije na čiji poziv i učestvuje, predsjednikom Poljske Andžejom Dudom.

Tom prilikom, Duda je zahvalio Đukanoviću što je prihvatio poziv da učestvuje na današnjem Samitu i ocijenio da su odnosi dvije države izuzetno dobri.

Potvrdio je nastavak snažne podrške Poljske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona.

„Vaš region je veoma važan i podržavamo vaše ambicije za članstvo u EU“, kazao je Duda, i u tom kontekstu najavio posjetu Crnoj Gori i regionu naredne godine i pozvao Đukanovića u posjetu Varšavi, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Bilaterala004

Predsjednik je uz zahvalnost za poziv, gostoprimstvo i izuzetnu organizaciju Samita, izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države i najavljenom posjetom predsjednika Poljske Crnoj Gori i državama Zapadnog Balkana.

Đukanović je potvrdio snažnu opredijeljenost Crne Gore za nastavkom usvajanja evropskih vrijednosti i njihovim promovisanjem u regionu.

Ukazao je na značaj očuvanja vizije ujedinjene Evrope, ubijeđen u, kako je kazao, snagu te vizije i istakao da je integracija regiona ključna za ukupnu stabilnost i napredak.

Predsjednik je iskoristio priliku i da čestita svom kolegi obilježavanje 100-godišnjice obnove nezavisnosti Poljske.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.