Rute: Očekujemo i dalje doprinos CG i liderstva Đukanovića jačanju stabilnosti regiona
Đukanović i Rute

Susret u Katovicama

Rute: Očekujemo i dalje doprinos CG i liderstva Đukanovića jačanju stabilnosti regiona

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je tokom Samita lidera 24. Konferencije država ugovornica Okvirne koncencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama u Poljskoj imao više neformalnih susreta tokom kojih je upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, koja stabilno i dinamično napreduje ka članstvu u EU, nakon ostvarenog članstva u NATO-u.

Đukanović je predstavio rezultate respektabilnog ekonomskog rasta koji Crna Gora ostvaruje, praveći tako ključne korake ka dostizanju evropskog kvaliteta života za njene građane. Razmijenjena su mišljenja o prilikama u Regionu, budućnosti EU i globalnim geopolitičkim aktuelnostima.

U razgovoru s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, diskutovano je o aktuelnim dešavanjima u regionu Zapadnog Balkana, potencirajući potrebu saradnje u cilju prevazilaženja izazova koji opterećuju Region, saopšteno iz kabineta predsjednika.

MiloukanoviBorutPahor

Đukanović - Pahor

"Crna Gora zasigurno ima evropsku perspektivu"

U razgovoru s predsjednikom Vlade Holandije Markom Ruteom, posebno je akcentovana evropska perspektiva Crne Gore i Regiona uz ocjenu da su evropske integracije put bez alternative i za Crnu Goru i njene susjede, kao najbolji garant stabilnosti.

Premijer Rute je, kako je saopšteno, pohvalio ulogu Crne Gore u regionu, kao svijetle tačke, stabilne zemlje koja nema izazova sa svojim susjedima i koja zasigurno ima evropsku perspektivu.

Kako je kazao, u izazovnim vremenima kada se treba posvetiti rješavanju otvorenih pitanja u Regionu, očekuje i dalje doprinos Crne Gore i liderstva predsjednika Đukanovića jačanju stabilnosti i prosperitetu Regiona.

Predsjednik će u nastavku Samita imati i susret sa predsjednikom Poljske Andžejom Dudom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.