Crna Gora posvećena traženju optimalnih odgovora na klimatske promjene
Đukanović

Đukanović na Samitu u Poljskoj

Crna Gora posvećena traženju optimalnih odgovora na klimatske promjene

Crna Gora je posvećena naporima međunarodne zajednice u traženju optimalnih odgovora na klimatske promjene, kao jednom od najsloženijih izazova današnjice,kazao je predjsednik Milo Đukanović u Katovicama u Poljskoj, posebno pocrtavajući poštovanje Pariskog sporazuma i potrebu snaženja novouspostavljenog Talanoa dijaloga.

 Đukanović učestvuje danas na Samitu lidera 24. Konferencije država ugovornica Okvirne koncencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama na poziv Predsjednika Republike Poljske Andžeja Dude.Današnja konferencija, predstavlja jedan od najznačajnijih skupova predstavnika država, naučnih institucija i organizacija civilnog drušva, tri godine nakon usvajanja istorijskog sporazuma u Parizu.

Đukanović je kazao da je i pored malog udjela u globalnim emisijama sa svega 0,009%, Crna Gora definisala izuzetno ambiciozan cilj smanjenja emisija gasova s efektima staklene bašte za 30% u odnosu na nivo iz bazne 1990. godine.

Katovica027

Kako je kazao, do 2030 očekuju se značajna ulaganja u cilju dostizanja 33% udjela energije iz obnovljivih izvora, kroz realizaciju tekućih i planiranih ulaganja u infrastrukturne projekte. Istakao je da stavljanjem znanja i tehnoloških inovacija u službu održivog razvoja, želimo transformisati ukupan razvoj Crne Gore kao ekološke države, shodno zahtjevima agende 2030 - saopšteno je iz kabineta predsjednika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.