U Španiji uhapšen Cetinjanin osumnjičen za razbojništvo tokom kojeg je ubijen Ljubo Jovanović
ilustracija

Nakon dvonedeljne zajedničke aktivnosti dvije policije

U Španiji uhapšen Cetinjanin osumnjičen za razbojništvo tokom kojeg je ubijen Ljubo Jovanović

Policija Španije je danas, shodno saradnji započetoj po ovom predmetu na inicijativu crnogorske policije, koja je imala saznanja da se bjegunac nalazi u toj državi, uhapsila Nikola Vuletić(34) iz Cetinja, kojeg je Interpol Podgorica potraživao zbog razbojništva tokom kojeg je Aleksandar Konatar lišio života Ljuba Jovanovića u Cetinju.

"Uspješnom i efikasnom saradnjom službenika Uprave policije i policije Španije, kao i pravovremenom i kontinuiranom razmjenom informacija putem međunarodne polcijske saradnje između ove dvije policije, u gradu Alikante u Španiji je danas slobode lišen N.V. za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno u Cetinju prije više od sedam godina a u kojem je lišen života Ljubo Jovanović", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje, dvonedeljne zajedničke aktivnosti dvije policije su rezultirale lociranjem i hapšenjem ovog lica koje je tokom bjekstva prema saznanjima često mijenjalo mjesto boravka.

Iz policije su podsjetili da se N.V.  potražuje zbog krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno 30. juna 2011. godine.

"On je, kako se sumnja, zajedno sa A.K. planirao izvršenje ovog krivičnog djela, a krivično djelo razbojništvo je počinio na način što je, sumnja se,  čuvao stražu A.K. dok je on izvršavao krivično djelo razbojništvo u objektu „Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, kojom prilikom je A.K. lišio života Ljuba Jovanovića, nakon čega se zajedno sa njim udaljio u nepoznatom pravcu", stoji u policijskom saopštenju.

A.K. je uhapšen krajem septembra ove godine, zbog sumnje da je tom prilikom počinio krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

"On je krivično djelo razbojništvo počinio na štetu „Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, na način što je uz prijetnju pištoljem otuđio novac u iznosu od 350 eura, dok je krivično djelo ubistvo počinio tako što je prilikom izlaska iz objekta upotrebom pištolja, kako se sumnja, ispalio hitac u Ljuba Jovanovića koji je od posljedica ranjavanja preminuo", podsjetili su iz crnogorske policije.

Intenzivni rad crnogorske policije, koji je preduziman u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a koji je doveo do lišenja slobode osumnjičenog Vuletića odvijao se i putem međunarodne policijske saradanje sa više evropskih država.

Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja N.V. Crnoj Gori -  zaključili su iz UP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.