Grčku pogodilo oko 16.200 munja za samo par dana
Ilustracija

Grčku pogodilo oko 16.200 munja za samo par dana

Za manje od nedjelju dana Grčku je pogodilo oko 16.200 munja, a nevrijeme nazvano „Penelopa“ donijelo je Grčkoj visoke temperature na zapadu i obilne sniježne padavine na istoku zemlje, piše Katimerini.

Jake kiše i vjetra bilo je i na zapadu i na istoku Grčke, ali najviše na jugu, na Kritu i Dodekanezima, a prema podacima mreže meteoroloških stanica Opservatorije u Atini, „Penelopa“ je gradu Hanji, na Kritu, donijela čak 428 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Na istoku zemlje zabilježene su padavine koje su donijele i do 30 centimetara snijega.

Vjetar olujne snage pogodio je i planinu Pendeli, kod Atine, dostižući brzinu od 113 kilometara na sat, a zbog jačine vjetrova došlo je do formiranja velikih talasa, što je otežavalo pomorski saobraćaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.