Gore od Pekinga: Sarajevo u nedjelju najzagađeniji grad u svijetu
Ilustracija

Može da izazove ozbiljne zdravstvene posljedice

Gore od Pekinga: Sarajevo u nedjelju najzagađeniji grad u svijetu

Neslavnu titulu najzagađenijeg grada u svijetu u nedjelju u 16 sati ponijelo je Sarajevo, objavila je Vlada Sjedinjenih Američkih Država, prema podacima koje prikuplja iz gradova gdje su smještene ambasade te zemlje.

Vrijednost indeksa kvaliteta vazduha (AQI) bio je 304, a kako se navodi, vrijednosti tog indeksa između 201 i 300 označavaju zagađenje koje može izazvati ozbiljnije zdravstvene posljedice.

Agencija Patrija javlja da je indeks kvaliteta vazduha u subotu uveče u ovom evropskom gradu bio na sličnom nivou, kada je takođe prelazio 300 jedinica, što se smatra vrlo opasnim.

Sarajevo je juče bilo zagađenije i od Pekinga, čiji je indeks kvaliteta vazduha bio 242.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.