Crnogorci uhapšeni u Makedoniji: Angažovali Peruanca da prenese kokain do CG
Ilustracija

Crnogorci uhapšeni u Makedoniji: Angažovali Peruanca da prenese kokain do CG

Policija Makedonije je uhapsila dva državljana Crne Gore i jednog Peruanca zbog šverca kokaina.

Na aerodromu u Skoplju je 30. novembra uhapšen je 48-godišnji Peruanac koga su Crnogorci M.Đ. (61) i A.Đ. (24) angažovali da kokain koji su koji Peruu nabavili za prodaju, prenese preko Makedonije i Kosova do Crne Gore, navodi se u saopštenju Makedonske policije.

Istog dana su uhapšena dvojica crnogorskih državljana, ali se ne navodi gdje.

Sudija je svoj trojici odredio pritvor do 30 dana.

Po navodima makedonske policije, rastvorom kokaina je natopljena odeća koja je bila u koferu, datom Peruancu da je donese u Makedoniju.

"Vještačenjem je na odjeći nađeno prisustvo kokaina, a poslije dodatnog procesa ekstrakcije, biće utvrđena količina", saopštio je MUP Makedonije.

Protiv Crnogoraca M.Đ. i A.Đ. i Peruanca J.C.A.G.. podnijeta je krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "neovlašćenja proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursorija".

Hapšenje je izvelo Odjeljenje Policije Makedonije za organizovani kriminal, u saradnji sa američkom agencijom za borbu protv droge DEA, i sa službama za borbu protiv droge Crne Gore i Kosova.

Beta/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.