Gradonačelnik Kašćelan sa delegatima 75. zasijedanja Skupštine ESU
Kašćelan sa studentima

Gradonačelnik Kašćelan sa delegatima 75. zasijedanja Skupštine ESU

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan dočekao je danas delegate 75. zasijedanja Skupštine Evropske studentske unije, kao i predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, koji su boravili na Cetinju.

Kako su saopštili iz Prijestonice, Kašćelan je pozdravljajući goste, podsjetio na značaj Cetinja u kulturnom, istorijskom, društvenom i političkom životu Crne Gore, navodeći da je Prijestonica i univerzitetski grad, jer u njemu žive i pohađaju nastavu studenti četiri fakulteta – Muzičke akademije, Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Fakulteta za crnogorski jezik.

„Umjetnički fakulteti sada su smješteni u nekadašnjim poslanstvima Engleske, Turske i Austro-ugarske. Njihovim preseljenjem u kompleks akademija umjetnosti, koji se gradi, studenti i nastavnici imaće mnogo bolje uslove za rad. Zato nam je želja da što prije počnu radovi na pristupnoj saobraćajnici, kako bi se izgrađeni objekti stavili u funkciju“, kazao je gradonačelnik Cetinja.

Studenti - učesnici najznačajnijeg godišnjeg studentskog događaja u Evropi - na Cetinju su posjetili Dvorac kralja Nikole, Biljardu i Cetinjski manastir. U Muzičkoj akademiji su ih, osim gradonačelnika Kašćelana, dočekali dekan te obrazovne ustanove Bojan Martinović i prodekan Fakulteta dramskih umjetnosti Edin Jašarović.

Skupština Evropske studentske unije okupila je u Petrovcu u proteklih sedam dana oko 120 lidera iz 39 nacionalnih studentskih unija. Događaj je organizovao Studentski parlament Univerziteta Crne Gore. ESU je krovna organizacija nacionalnih studentskih unija u Evropi, a njene članice su studentske unije, ne samo iz država Evropske unije, već i iz cijele Evrope.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.