Popov: Hapšenje Medojevića pravno utemeljeno
Aleksandar Popov

Za poziv na saslušanje ne važi poslanički imunitet

Popov: Hapšenje Medojevića pravno utemeljeno

Poslanika Nebojša Medojević je uhapšen nakon izlaska iz Skupštine, a iako mnogi ocjenuju kao nezakonto hapšenje, direktor novosadskog Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da je hapšenje pravno utemeljeno.

"Za poziv na saslušanje ne važi poslanički imunitet, prema tome, to je pravno utemljeno”, rekao je on za Prvu televiziju. 

Kako je naveo profesor Fakulteta bezbjednosti u Beogradu Darko Trifunović, sva dešavanja u Crnoj Gori sjenka su onoga što se dešavalo nakon izbora – pokušaj državnog udara. 

“Vidjeli ste i bjekstvo one građanke Srbije (Branke Milić) koja je pobjegla u Ambasadu Srbije. Mislim da naši predstavnici moraju brzo da odluče, bez obzira na to što se radi o našoj državljanki, da je učine dostupnom crnogorskim organima”, rekao je Trifunović. 

Popov naglašava da je važno sagledati i kakav je odnos političkih snaga u Crnoj Gori. 

“Nakon izbora u novembru 2016. znamo da je došlo do pokušaja državnog udara gdje su bili umiješani i građani Srbije, tada je već došlo do velih sporoova opozicije i vlasti. Ovo hapšenje Medojevića, koji se stvarno nije odazvao saslušanju, ovo se poklopilo sa jednim događajem - 100 prisajedinjenja Crne Gore. Ne vjerujem da može da izazove građanski rat, ali može da izazove nemire, proteste, sukoba policija i demonstanata”, rekao je Popov za Prvu televiziju, prneosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.